7. Klâsik Kar Şenliği, Atabarı Kayak Merkezi’nde yüzlerce üniversite öğrencisinin iştiraki ile yapıldı.
Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından organize edilen “7. Klasik Kar Şenliği”, renkli imgelere sahne oldu. Kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta, 2 bin rakımlı Atabarı Kayak Merkezi’nde düzenlenen şenliğe yaklaşık 500 öğrenci ve öğretim vazifelisi katıldı. Tabiatla iç içe, ladin ve köknar ağaçlarıyla çevrili kayak tesislerinde, öğrenciler kar üzerinde horon oynayıp halay çekerek eğlendi.
Şenlikte kar voleybolu, kızakla kayma ve halat çekme üzere etkinlikler düzenlenirken, iştirakçilere hamsi ve çay ikram edildi. Tabiatın kucağında hem eğlenen hem de gerilim atan öğrenciler, bu cins aktifliklerin moral ve motivasyon açısından değerli olduğunu belirtti.
Artvin Çoruh Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Güner, imtihan öncesinde öğrencilerin moral bulması hedefiyle bu aktifliği düzenlediklerini söyledi. Güner, “Yaklaşık 500 öğrencimizle birlikte buradayız. Kayak yapıyorlar, teleferikle dolaşıyorlar, yöresel halaylarla eğleniyorlar. Bu çeşit etkinlikler öğrencilerimiz için büyük bir moral kaynağı” dedi.
Artvin Çoruh Üniversitesi Tabiat Sporları Hocası Fikri Özkan ise bu yıl 7.’si gerçekleştirilen şenliğin ağır bir iştirakle gerçekleştiğini belirterek “Her yıl klasik olarak düzenlediğimiz kar ve hamsi şenliği bu yıl da hayli coşkuluydu. Öğrencilerimiz çok mutlu ve doyasıya eğlendi” tabirlerini kullandı.
Etkinliğin, öğrenciler kadar bölgenin tanıtımına ve turizmine de katkı sağladığına dikkat çeken yetkililer, bu tıp tertiplerin devam edeceğini belirtti.


Artvin Atabarı Kayak Merkezi’nde 7. Geleneksel Kar Şenliği coşkuyla kutlandı
Trabzon’dan sel felaketinin yaşandığı Havza’ya yardım eli
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün meydana gelen selden etkilenen Samsun’un Havza ilçesinde yürütülen çalışmalara destek veriyor.
Havza’da dün akşam saatlerinde Hacı Osman Deresi ile Tersakan Deresi’nin taşması sonucu ilçeyi sel aldı. Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, araçlar sürüklendi. Yaşanan afetin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, anında harekete geçerek gece saatlerinde olay yerine ulaştı. Bölgeye sevk edilen personel ve iş makineleri, afetin ilk saatlerinden itibaren sahada görev alırken, olumsuzlukların giderilmesi adına koordineli çalışmaya devam ediyor. Özellikle su baskınlarının yaşandığı alanlarda tahliye işlemleri sürdürülürken, altyapı hatlarının yeniden işler hale getirilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, afetlerden etkilenen vatandaşlara “Geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Karadeniz’in insanı zor günlerde birbirinin yanında olmayı bilir. Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından ekiplerimizi hiç vakit kaybetmeden bölgeye yönlendirdik. Komşu şehrimizin yaralarını sarmak için tüm imkanlarımızla sahadayız. Bu dayanışma, sadece bir kamu hizmeti değil aynı zamanda gönül birlikteliğidir. Karadeniz’in gücü birlikten, kardeşlikten ve yardımlaşmadan gelir. Ekiplerimiz ihtiyaç duyulduğu sürece bölgede çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.

