blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artvin Atabarı Kayak Merkezi’nde 7. Geleneksel Kar Şenliği coşkuyla kutlandı

7. Klâsik Kar Şenliği, Atabarı Kayak Merkezi’nde yüzlerce üniversite öğrencisinin iştiraki ile yapıldı.
Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından organize edilen “7. Klasik Kar Şenliği”, renkli imgelere sahne oldu. Kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta, 2 bin rakımlı Atabarı Kayak Merkezi’nde düzenlenen şenliğe yaklaşık 500 öğrenci ve öğretim vazifelisi katıldı. Tabiatla iç içe, ladin ve köknar ağaçlarıyla çevrili kayak tesislerinde, öğrenciler kar üzerinde horon oynayıp halay çekerek eğlendi.
Şenlikte kar voleybolu, kızakla kayma ve halat çekme üzere etkinlikler düzenlenirken, iştirakçilere hamsi ve çay ikram edildi. Tabiatın kucağında hem eğlenen hem de gerilim atan öğrenciler, bu cins aktifliklerin moral ve motivasyon açısından değerli olduğunu belirtti.
Artvin Çoruh Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Güner, imtihan öncesinde öğrencilerin moral bulması hedefiyle bu aktifliği düzenlediklerini söyledi. Güner, “Yaklaşık 500 öğrencimizle birlikte buradayız. Kayak yapıyorlar, teleferikle dolaşıyorlar, yöresel halaylarla eğleniyorlar. Bu çeşit etkinlikler öğrencilerimiz için büyük bir moral kaynağı” dedi.
Artvin Çoruh Üniversitesi Tabiat Sporları Hocası Fikri Özkan ise bu yıl 7.’si gerçekleştirilen şenliğin ağır bir iştirakle gerçekleştiğini belirterek “Her yıl klasik olarak düzenlediğimiz kar ve hamsi şenliği bu yıl da hayli coşkuluydu. Öğrencilerimiz çok mutlu ve doyasıya eğlendi” tabirlerini kullandı.
Etkinliğin, öğrenciler kadar bölgenin tanıtımına ve turizmine de katkı sağladığına dikkat çeken yetkililer, bu tıp tertiplerin devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin