Reklam
Reklam
artvin ardanuc ardahan karayolunda kar yagisi nedeniyle ulasim kontrollu saglaniyor Itf4puZk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Artvin-Ardanuç-Ardahan karayolunda kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor

Artvin’de etkili olan sağanak yağış ve yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi.

Artvin il karayolu ağında yer alan Ardanuç-Ardahan yolu, Geçitli mevkiinde kar ve tipi nedeniyle güç koşullara sahne oldu. Jandarma ekipleri, kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor. Yol güvenliği için kontrol noktaları oluşturan ekipler, kış şartlarına uygun olmayan araçları geri çeviriyor.

Özellikle Geçitli köyü Bülbilan Yaylası’nda mahsur kalan araçlar, köylülerin traktör yardımıyla kurtarıldı. Zorlu kış şartlarına hazırlıklı olan jandarma ve karayolları ekipleri, güvenli geçişi sağlamak adına kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu bölgede ağır kış koşulları nedeniyle Ardanuç-Ardahan yolu, Kasım ayının sonu itibarıyla yaklaşık 5 ay boyunca ulaşıma kapalı kalıyor. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yolda kış ekipmanlarının mutlaka bulundurulması gerektiğini hatırlatıyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesi beklenen bölgede, ekiplerin çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safran
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Mayıs, 2026 10:30 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse kadın eliyle  yönetim modelini anlattı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Ordu’da düzenlenen “6. Edebiyat ve Kitap Günleri” kapsamında gerçekleştirilen panelde, Safranbolu’da hayata geçirilen projeleri ve kadın eliyle şekillenen yerel yönetim modelini anlattı.

Altınordu Belediyesi’nin davetlisi olarak Ordu’ya giden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül eşlik etti. Program kapsamında düzenlenen “Kadın Elinin Değdiği Kent: Şehirleri Sevgiyle Yönetmek” başlıklı Anneler Günü özel söyleşisine konuşmacı olarak katılan Başkan Köse, Safranbolu tecrübesini Karadenizli kitapseverlerle paylaştı.

Söyleşide, 2019 yılından bu yana Safranbolu’da yürütülen çalışmalara değinen Başkan Köse, şunları kaydetti:

“Bir kadın belediye başkanı olarak ekibimle birlikte Safranbolu’da hayata geçirdiğimiz projelerin temelinde sevgi ve estetik yatıyor. Kadınların yaşamın inceliklerini yansıtan dokunuşlarının kent yönetimine nasıl değer kattığını ve kente neler kazandırabileceğini her fırsatta gösteriyoruz. Bizleri bu anlamlı etkinlikte ağırlayan ve Safranbolu’muzun çalışmalarını anlatma fırsatı sunan Altınordu Belediye Başkanı Sayın Ulaş Tepe’ye teşekkür ediyorum.”

Başkan Köse ve beraberindeki heyet, program çerçevesinde Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Altınordu Belediyesi Sarı Konak Gastronomi Merkezi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Köse, ardından Ordu Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği sergisi ile Yankı Yazgan’ın “Çizgili Hayat” sergisini gezdi.

Ziyaretin devamında Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak ile bir araya gelen Başkan Köse ve Başkan Yardımcısı Akgül, yerel yönetimler arası iş birliği ve kültürel projeler üzerine istişarelerde bulundu.

Kitap Günleri kapsamında düzenlenen yazar buluşmalarına da katılan Başkan Köse; Zeynep Oral ve Serkan Karaismailoğlu gibi isimlerin söyleşi ve imza etkinliklerinde yer alarak edebiyatseverlerle sohbet etti.

Başkan Elif Köse, 10 gün süren festivalin kültürel zenginliğine vurgu yaparak, nazik ev sahipliklerinden dolayı Altınordu ve Perşembe belediye başkanlarına teşekkürlerini sundu

Bizi sosyal medyadan takip edin