Artvin-Ardahan karayolunda heyelan - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
artvin ardahan karayolunda heyelan 73TQlavx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin-Ardahan karayolunda heyelan

Artvin-Ardahan karayolunda heyelan meydana geldi. Takımların ağır çalışmalarının akabinde yol temizlenerek trafiğe açıldı.

Artvin-Ardahan karayolunun 19. kilometresinde Varyant mevkiinde yamaçtan kopan dev kaya modülleri karayolunu trafiğe kapattı. Gece saatlerinde 112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası bölgeye Karayolları ve belediye takımları sevk edildi. Bölgede uzun araç kuyruklarının oluşurken, takımlar güvenlik tedbirleri alarak heyelanlı bölgedeki paklık çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 1 saat süren ağır çalışmalar sonucunda yol yine ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sssss 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 10:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te orman yangın gönüllülerine eğitim verildi

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda, Karabük Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle İHH, KARDOFF, SAFDOKS, SİSAD ve TAM ekiplerine yönelik “Orman Yangın Gönüllüsü Eğitimi” düzenlendi.

Bölge Müdürü Halil Oflu, orman yangınlarıyla mücadelede ilk müdahalenin en kritik aşama olduğunu belirterek, sahaya ilk ulaşan ekiplerin belirleyici rol oynadığını vurguladı. Yangın gönüllüsü olarak sahada görev alacak vatandaşların eğitimlerine yıl boyunca belirli aralıklarla devam edileceğini söyledi.

Küresel ısınmanın etkisiyle her geçen yıl sayısı ve şiddeti artan orman yangınlarına karşı güçlü bir kurumsal kapasite ve eğitimli insan kaynağının şart olduğuna dikkat çeken Oflu, şunları ifade etti:

“Orman varlığımızı tehdit eden yangınlara karşı bilinçli, eğitimli ve organize bir güç oluşturmak zorundayız. Bu eğitimler yalnızca bilgi değil, sahada hayat kurtaran refleksler de kazandırır. Asıl başarı yangını söndürmek değil, yangının hiç çıkmamasını sağlamaktır.”

Eğitimlerde, yangına doğru ve güvenli müdahale, ekip koordinasyonu ve sahada etkin hareket edebilme becerilerine yönelik teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Bu çalışmalarla, yangınlara ilk anda etkin müdahale edebilecek gönüllü kapasitesinin artırılması, saha koordinasyonunun güçlendirilmesi ve kurumlar arası dayanışmanın pekiştirilmesi amaçlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin