Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Mayıs, 2014 14:43 tarihinde yayınlandı
0

Artık Bunlardan Bıktık

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhsin Yılmaz, cadde üzerinde kendi adlarını kullanarak dergi satanlara tepki göstererek, “Artık bunlardan bıktık. Üç beş kuruş uğruna bizlerin onurunu hiçe sayıyorlar” dedi

Engelliler adına sokaklarda dergi satanlara Türkiye Sakatlar Derneği Karabük  Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz, açtı ağzını yumdu gözünü

Başka İllerden gelerek özellikle Hürriyet Caddesi üzerinde kendi adlarını kullanarak dergi satanlardan bıktıklarını ifade eden Başkan Muhittin Yılmaz, Bizi kullanarak vatandaşların duygularını istismar ediyorlar. Üç beş kuruş uğruna bizlerin onurunu hiçe sayıyorlar.”

Yılmaz; “Üniversite öğrencisi kılığında sakatlara yardım ediyoruz diye dergi ve gazete satan bir sürü insan var. Bunlara halkımız tarafından değer verilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmak istiyorum.  Her an yanımıza gelip engelli derneklerinin adını kullanarak gazete, dergi, kağıt mendil, kalem satmaya çalışan ya da yardım toplamaya çalışanlara karşı biraz daha dikkat” dedi.

İşlek caddeleri tutarak engelliler adına yardım amaçlı dergi sattıklarını söyleyen kızlı erkekli grupların engelliler üzerinden rant sağladığını söyleyen Yılmaz; “Biz vatandaşı tekrar tekrar uyarıyoruz. Bu istismarcılara kanıp dergi satın almasınlar. Dergiler engellilerin yararına satılmıyor. Bu sahtekarlar bizim üzerimizden rant sağlıyor. Bunlar dergiyi değil bizim onurumuzu 5 TL’ye satıyor.

Engelliler kullanılarak çok büyük paralar kazanılıyor, bu paralarla da günlerini gün ediyorlar. Engelliler adına hazırladıklarını söyledikleri ürünleri satarken engelli çocuklar, engelli kadınlar ve tüm engellileri buna alet ediyorlar. Engelliler üzerinden duygu sömürüsü yapıyorlar. Vatandaşlarımız bilmeli ki yaptıkları bu yardımlar engellilere gitmiyor. Engellilerin sırtından kazanç sağlayanlara gidiyor.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
MANSETJandarma Teskilatinin 187. Kurulus Yili Karabukte kutlanacak
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Haziran, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Jandarma Teşkilatının 187. Kuruluş Yılı Karabük’te kutlanacak

Jandarma Teşkilatının 187. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Karabük’te çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kutlama programı, 15 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek tören ve tanıtım faaliyetleriyle başlayacak.

Etkinlikler saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda başlayacak. Program kapsamında anıta çelenk sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak.

Kutlamalar saat 11.00’de Kemal Güneş Caddesi Etkinlik Alanı’nda devam edecek. Burada İl Jandarma Komutanlığı tarafından tanıtım standı açılarak vatandaşlara Jandarma Teşkilatının görevleri, faaliyetleri ve kullandığı ekipmanlar hakkında bilgi verilecek.

Türkiye’nin köklü güvenlik kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatı, 187 yıldır ülke genelinde kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ile suçların önlenmesi ve aydınlatılması görevlerini sürdürüyor.

Karabük’te gerçekleştirilecek kutlama programına protokol üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşların katılması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin