karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
artan kuraklik riski kastamonuda kurumlari harekete gecirdi dT1KKlsy
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Artan kuraklık riski Kastamonu’da kurumları harekete geçirdi

Kastamonu’da düzenlenen "İl Kuraklık Kriz Toplantısı" toplantısında, artan kuraklık riskine karşı su kaynaklarının verimli kullanımı ve ziraî üretimin sürdürülebilirliği için yeni planlamalar yapılmasına karar verildi.
Türkiye genelinde baraj ve göllerde tesirini artıran kuraklık Kastamonu’da da gündeme alınarak Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "İl Kuraklık Kriz Toplantısı"nda kapsamlı biçimde değerlendirildi. Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan başkanlığında yapılan toplantıya ilgili kurum amirleri ile teknik işçi katıldı.
Toplantıda tarım, su idaresi, hayvancılık ve arazi kullanımı üzere kuraklıktan etkilenebilecek tüm alanlara yönelik tahliller ele alınırken, 2026 üretim dönemi için öncelikli önlemler, uygulama planları ve aksiyon takvimi belirlendi. Kuraklığın tesirlerini azaltmaya yönelik; izleme ve erken ikaz sistemlerinin geliştirilmesi, sulama verimliliğinin artırılması, üretim planlamasının güçlendirilmesi ve kurumlar ortası uyumun artırılması istikametinde kararlar alındı.
İl genelinde sürdürülebilir su idaresi ve üretimin korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiği, kuraklık riskine karşı ziraî üretimi daha güçlü hale getirecek yeni adımların atılacağı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kampus iftarlari etkinligi gencleri ayni sofrada bulusturdu KmJglpyi
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

“Kampüs İftarları” etkinliği gençleri aynı sofrada buluşturdu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Kampüs İftarları" programında gençlerle iftar sofrasında bir araya gelerek Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhuna dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla "Kampüs İftarları" programı düzenlendi. İftar programına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle aynı sofrada iftar yapan Genel Müdürü Efendioğlu, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğini belirterek üniversite kampüslerinde düzenlenen iftar programlarının gençleri bir araya getirdiğini ifade etti.
Rektör Yardımcısı Küçük ise öğrenci topluluklarının yürüttüğü projelerin bu başarıda önemli rol oynadığını ifade ederek, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini çeşitlendirerek üniversitenin başarılarını artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu da üniversitenin son dönemde ÜNİDES programında üst sıralarda yer almasının önemli bir başarı olduğunu belirtti.
İftarın ardından "Kampüste Ramazan Bereketi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Hacivat-Karagöz ve Aşık ile Maşuk gösterileri katılımcılardan ilgi gördü. Etkinlik boyunca öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Öğrenci toplulukları kurdukları stantlarda projelerini tanıttı.
Programın son bölümünde ise üniversiteli gençlerle ÜNİDES buluşmaları gerçekleştirildi. Gençlerin proje ve fikirlerini paylaşma imkanı bulduğu buluşmada, gençlik çalışmalarına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programa; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül, Genel Müdür Yardımcıları Tarık Karkınçam, Tuncay Ulusan ve M. Tayyip Kahyaoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin