Rize’de yüksek katlı binada çalışma yapan vincin sepetinde kalan vatandaş, vinç arıza yapınca itfaiye ekiplerinin merdiveni ile kurtarıldı.
Olay, merkeze bağlı Bağdatlı Mahallesi 4 No.’lu çıkmaz sokakta öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 11 katlı bir binanın 10. katında dış cephede çalışma yapan işçi, vincin arıza yapması nedeniyle olduğu yerde sepetin içerisinde mahsur kaldı. Sepetin aşağıya inmemesi nedeniyle itfaiye ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sepette mahsur kalan işçiyi merdiven ile bulunduğu bölgeden kurtardı.


Arıza yapan vincin sepetinde kalan vatandaşı itfaiye merdiveni kurtardı
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

