blank
Karabük Postası tarafından
12 Temmuz, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Arıtma Suyundaki Mineral Kaybına Son Verin!

Uzun yıllardır arıtma sularındaki mineral kaybı tartışmalara yol açıyor. Arıtma cihazlarının zararlı maddeleri süzmesinin yanı sıra sudaki faydalı mineralleri de alması, geride mineral değeri düşük su bırakabiliyor. Ancak uzmanlar, bu durumu çözmek için kolay bir yöntem öneriyor.Arıtma cihazları kullanan herkes için günlük olarak maden suyu tüketmek, suyun mineral içeriğini artırarak daha sağlıklı bir içme suyu elde etmeye yardımcı olabilir.
Arıtma cihazlarından elde edilen suyun mineral değerini artırmanın mümkün olduğunu vurgulayan uzmanlar, şu yöntemi öneriyor: Arıtılmış suya mineralce zengin bir maden suyu ekleyin. Uzmanlar, bu sayede suyun TDS (Toplam Çözünmüş Katılar) değerinde belirgin bir artış gözlemlediklerini belirtiyorlar. Arıtmadan elde edilen suyun TDS değeri 75'in altında kalıyorsa, uzmanlar kullanıcıların günde 1-2 şişe maden suyu tüketmelerini öneriyorlar.Bu uygulama, suyun mineral içeriğini artırarak daha sağlıklı bir içme suyu elde etmeye yardımcı olabilir.Ayrıca, arıtma cihazı kullananların arıtma sonrası suyun TDS ölçümünü yapmalarını ve optimal değerleri kontrol etmelerini öneriyorlar. Eğer arıtma cihazı güvenilir TDS ölçüm değerlerine sahipse, ek mineral desteğine gerek olmayabilir. Uzmanlar, içme suyu konusunda şu önerilerde bulunuyor: Temiz suya ulaşmak önemlidir; ağır metaller ve mikroplastik gibi kirleticiler içermeyen suyu tercih etmek gereklidir. Ayrıca, plastik şişelerden su tüketiminden kaçınılmalıdır. Kaynak:(Simge AYKAN)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Park halindeki tırların dorselerini ateşe verdiler

Karabük’te kimliği bilinmeyen kişi yahut şahıslarca yanıcı husus dökülerek ateşe verilen iki tırın dorsesinde maddi hasar oluştu.
Olay, Bayır Mahallesi Plevne Caddesi’nde meydana geldi. Park halinde bulunan iki tırın dorsesi kimliği meçhul kişi yahut şahıslarca ateşe verildi. Alevleri fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen takımlar alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.
Yangında tır dorseleri ziyan görürken, olay yeri inceleme takımları alanda çalışma başlattı.
Şüphelilerin evvel tır lastiklerine yanıcı ve uçucu husus sürerek yakmaya çalıştıkları, akabinde da başarılı olamayınca dorseleri ateşe verdikleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin