blank
Karabük Postası tarafından
12 Temmuz, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Arıtma Suyundaki Mineral Kaybına Son Verin!

Uzun yıllardır arıtma sularındaki mineral kaybı tartışmalara yol açıyor. Arıtma cihazlarının zararlı maddeleri süzmesinin yanı sıra sudaki faydalı mineralleri de alması, geride mineral değeri düşük su bırakabiliyor. Ancak uzmanlar, bu durumu çözmek için kolay bir yöntem öneriyor.Arıtma cihazları kullanan herkes için günlük olarak maden suyu tüketmek, suyun mineral içeriğini artırarak daha sağlıklı bir içme suyu elde etmeye yardımcı olabilir.
Arıtma cihazlarından elde edilen suyun mineral değerini artırmanın mümkün olduğunu vurgulayan uzmanlar, şu yöntemi öneriyor: Arıtılmış suya mineralce zengin bir maden suyu ekleyin. Uzmanlar, bu sayede suyun TDS (Toplam Çözünmüş Katılar) değerinde belirgin bir artış gözlemlediklerini belirtiyorlar. Arıtmadan elde edilen suyun TDS değeri 75'in altında kalıyorsa, uzmanlar kullanıcıların günde 1-2 şişe maden suyu tüketmelerini öneriyorlar.Bu uygulama, suyun mineral içeriğini artırarak daha sağlıklı bir içme suyu elde etmeye yardımcı olabilir.Ayrıca, arıtma cihazı kullananların arıtma sonrası suyun TDS ölçümünü yapmalarını ve optimal değerleri kontrol etmelerini öneriyorlar. Eğer arıtma cihazı güvenilir TDS ölçüm değerlerine sahipse, ek mineral desteğine gerek olmayabilir. Uzmanlar, içme suyu konusunda şu önerilerde bulunuyor: Temiz suya ulaşmak önemlidir; ağır metaller ve mikroplastik gibi kirleticiler içermeyen suyu tercih etmek gereklidir. Ayrıca, plastik şişelerden su tüketiminden kaçınılmalıdır. Kaynak:(Simge AYKAN)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 22:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 8 yaralı

Karabük’te iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1'i çocuk 8 kişi yaralandı.

Kaza, Karabük-Bartın karayolu İnceçay köyü Soğuksu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kurtuluş Ayaşlı (29) idaresindeki 34 GNA 814 plakalı otomobil, virajı döndüğü sırada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı istikametten gelen İsmail Keskin (43) idaresindeki 78 ABZ 897 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü İsmail Keskin (43), araçta bulunan Suriye uyruklu Abdülhamit Elsefer (23) ve Ayham Aldarwısh (25) ile diğer otomobilin sürücüsü Kurtuluş Ayaşlı ve Ayşenur Ayaşlı (29), Gülseren Ayaşlı (55), Emine Gültekin (35) ve Yağmur Gültekin (12) adlı yolcular yaralandı. Araçtan yola savrulan yaralıların yardımına yoldan geçen diğer araç sürücüleri koşarken, ihbar üzerine olay yerine jandarma, polis ve ambulanslar sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin