Karabük Postası tarafından
26 Nisan, 2016 07:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Arıcılar, Bal Sezonuna Hazırlanıyor

ZONGULDAK Batı Karadeniz Bölgesinde bal üretimi yapan arıcılar sezona hazırlanıyor. Ülke ekonomisine önemli katkısı olan arıcılık dünyanın çoğu ülkesinde ve Türkiye'de yaygın olarak yapılıyor. Batı Karadeniz Bölgesinde de yaygın olarak yapılan arıcılık son zamanlarda olumsuz hava koşullarının sebebiyle kötü günler geçirdi. Hobi olarak arıcılık yapan Sinan Akyüz, bal sağım döneminin bereketli geçmesini umdukları söyledi. Bölgede kestane balının ağırlıkta olduğunu belirten Akyüz, balın sağlık açısından da önemli bir besin maddesi olduğunun altını çizdi. Arıcılığın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli gelişme kaydeden sektör haline geldiğini belirten Akyüz, "Ülke ekonomisine önemli katkısı olan arıcılık dünyanın çoğu ülkesinde ve ülkemizde yaygın olarak yapılıyor. Bu işi meslek olarak yapıp geçimlerini sağlayanların yanı sıra hobi olarak da yapanlar var. Bende yaklaşık 3 yıldır hobi olarak yapmaktayım. Bilindiği gibi bölgemizde de kestane balı yaygındır. Arıcılar olarak arıyı bal dönemine hazırlamaktayız. Arıcılık zevkli bir iştir. Arı kendisiyle uğraşan kişiye iş bölümü, çok üstün seviyede çalışma gücü kazandırır, iyi ahlak ve fedakarlık örneği olur. Arıcılar açık havada ağır olmayan ve sürekli bir işle meşgul oldukları için sağlıklıdırlar. Ayrıca sık sık bal yemeleri ve arı sokması sonucu vücutlarına giren arı zehri nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklıdırlar. Bağışıklık sistemlerinin devamlı çalışıyor olması hastalıklara karşı koymada vücudu tetikte tutar. Arı denilince aklımıza ilk olarak bal gelir. Bal insanlık tarihi boyunca beslenmenin yanı sıra ilaç olarak kullanıla gelmiştir. Bal bileşimi itibariyle organizma için önemli ve uyumlu, genç ihtiyar herkesin tüketebileceği ve sindirebileceği bir maddedir. Türkiye dünyadaki arı varlığının yüzde 5'ini, üretilen balın yüzde 3-4'ünü üretmektedir. Bilindiği gibi arı aynı zamanda dünya ekoloji sisteminin dengesini oluşturmaktadır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
22 Kasım, 2025 14:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BAŞKAN ÇETİNKAYA SAHA MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, mahalle ziyaretleri kapsamında Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’nde hemşehrileriyle bir araya geldi. Başkan Çetinkaya, bölgenin ihtiyaçlarını yerinde inceleyerek vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

Görüşmeler sırasında iletilen talepler ilgili birimlere aktarıldı. Altyapı, çevre düzenlemesi, yol iyileştirmeleri ve sosyal alanlara yönelik taleplerin değerlendirilmesi için gerekli süreç başlatıldı.

Başkan Çetinkaya: “Biz masa başından değil, sahadan yönetmeye devam ediyoruz.”

Başkan Özkan Çetinkaya, Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’ndeki incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’nde hemşehrilerimizin taleplerini yerinde dinlemek bizler için çok değerli. Vatandaşlarımızdan gelen her görüş, Karabük’ün geleceğini birlikte şekillendirdiğimiz bu hizmet yolculuğunda bize yön gösteriyor.

Karabük’ün dört bir yanında altyapıdan çevre düzenlemesine, yol iyileştirmelerinden sosyal alanlara kadar birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü biz şehrimizi masa başından değil, sahadan; vatandaşımızla yüz yüze, sorunları yerinde görerek yönetiyoruz.

Gayemiz, her mahallemizi daha düzenli, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir hale getirmektir. Hemşehrilerimizin desteğiyle Karabük’ün her noktasında planlı ve kararlı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin