Arı kovanlarına dadanan ayılar elektrikli tellerden geçemedi: O anlar kamerada - Karabük Haber Postası
ari kovanlarina dadanan ayilar elektrikli tellerden gecemedi o anlar kamerada FzN6Psqq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Arı kovanlarına dadanan ayılar elektrikli tellerden geçemedi: O anlar kamerada

Bolu’da bir arı üreticisinin kovanlarının etrafına kurduğu elektrikli tel sistemi, balları yemeye gelen ayıları geri püskürttü. O anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Kıbrıscık’ın Deveören köyünde yaşayan arıcılık yapan Erhamin Koç, arı kovanlarındaki balları ayılardan korumak için kovanların etrafını elektrikli tellerle çevirdi. Gece saatlerinde orman içinden gelen 3 ayı ağaçların arasından çıkarak kovanlara yaklaşmak istedi. Koç’un arı kovanlarını korumak için aldığı elektrikli tel önlemi sayesinde ayılar kovanların bulunduğu yere giremedi. Tel sistemi, balları yemeye gelen ayıları geri püskürttü. 3 ayı tellerden kovanlara yaklaşamayınca ormana doğru geri giderken, o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun yeni osbde surec hizlaniyor zO9ecutw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Yeni OSB’de süreç hızlanıyor

Samsun’da kurulma çalışmaları süren ve Türkiye’nin en modern organize sanayi bölgelerinden(OSB) biri olması hedeflenen Yeni OSB’de önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Projenin geleceğini şekillendirecek başlıklar masaya yatırıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Yeni OSB Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Vali Yardımcısı V./Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, organize sanayi bölgesinde yer alan küçük ölçekli parsellerin ön tahsis şartları ele alınırken, altyapı inşaatları kapsamında yapılması planlanan ilave çalışmalar da değerlendirildi. Bunun yanı sıra, OSB içerisinde planlanan liman ve mendirek alanına ilişkin dolgu planları doğrultusunda hazırlanacak oşinografik ve hidrografik rapor süreci görüşüldü.

Ayrıca, yaklaşık 390 hektarlık alanı kapsayan bölgenin mevcut durumunun tespiti için yapılacak çalışmalar ile OSB’nin genişleme sürecine yönelik imara esas jeolojik etüt konuları da gündeme geldi.

Toplantı, Yeni OSB’nin planlama ve yatırım sürecinde atılacak adımların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin