blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Temmuz, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Arhavi’de geleneksel yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu

Artvin’in Arhavi ilçesinde bu yıl 50.’si düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hamsili ekmek, laz böreği yapma, hızarla odun kesme, tahta biçme ve fındık ayıklama yarışmaları gerçekleştirildi. Yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu.
İnönü Bulvarı’ndaki alanda düzenlenen etkinliklere Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. Kazakistan, Azerbaycan, Polonya, Sırbistan ve Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekiplerinin çeşitli gösteriler sunduğu festivalde, yöresel yemek, hızar ile odun kesme, fındık ayıklama ve dibekte mısır dövme yarışmaları yapıldı.
Kentin coğrafi işaretli Laz böreği ve hamsili ekmek yapma yarışmaları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Kadınlar daha önceden hazırladıkları Laz böreği ve hamsili ekmeklerini jüri üyelerinin beğenisine sundu.
Gün boyu devam eden yarışlarda aykırı hızarla odun kesme, dik hızlarla tahta biçme yarışmaları gerçekleştirildi. İlçenin kültürünü gelecek nesillere aktarılması amaçlı düzenlenen dibekle mısır ayıklama yarışması ise ilginç görüntülere neden oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kaldırıma çarpan otomobil takla attı

Bartın’da denetimden çıkan bir araba takla attı. Araçta bulunan 2 kişi yara almadan kurtulurken, polis aracın şoförünü tespit etmeye çalışıyor.
Bartın kent merkezindeki Hamam Sokak’ta seyreden 74 ABU 862 plakalı araba, yoldan çıkarak kaldırıma çarptı. Takla atan arabada bulunan 2 kişi yara almadan kazayı atlattı. Araçtan çıkan 2 kişi de şoför olmadığını söylerken, polis şoförün belirlenmesi için çalışma başlattı.
Ters dönen araç nedeniyle bir müddet ulaşıma kapanan yol, aracın cazibeli yardımıyla kaldırılmasının akabinde tekrar ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin