Artvin’in Arhavi ilçesinde bu yıl 50.’si düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hamsili ekmek, laz böreği yapma, hızarla odun kesme, tahta biçme ve fındık ayıklama yarışmaları gerçekleştirildi. Yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu.
İnönü Bulvarı’ndaki alanda düzenlenen etkinliklere Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. Kazakistan, Azerbaycan, Polonya, Sırbistan ve Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekiplerinin çeşitli gösteriler sunduğu festivalde, yöresel yemek, hızar ile odun kesme, fındık ayıklama ve dibekte mısır dövme yarışmaları yapıldı.
Kentin coğrafi işaretli Laz böreği ve hamsili ekmek yapma yarışmaları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Kadınlar daha önceden hazırladıkları Laz böreği ve hamsili ekmeklerini jüri üyelerinin beğenisine sundu.
Gün boyu devam eden yarışlarda aykırı hızarla odun kesme, dik hızlarla tahta biçme yarışmaları gerçekleştirildi. İlçenin kültürünü gelecek nesillere aktarılması amaçlı düzenlenen dibekle mısır ayıklama yarışması ise ilginç görüntülere neden oldu.


Arhavi’de geleneksel yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu
Arda Güler’in Maç Sonu Tepkisi Gündem Oldu
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’ndaki ilk maçında Avustralya’ya 2-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı’nda karşılaşma sonrası yaşanan bir an, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Mücadelenin sona ermesinin ardından milli futbolcu Arda Güler’in verdiği tepki milyonlarca kişi tarafından izlendi. Şok yenilginin ardından büyük üzüntü yaşayan genç yıldızın, son düdüğün çalmasıyla birlikte öfkesini gizleyemediği görüldü.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Arda Güler’in hakeme tepki gösterdiği, ardından bileğine taktığı bandı çıkararak yere fırlattığı anlar dikkat çekti. Kısa sürede yayılan görüntüler futbolseverler arasında geniş tartışmalara neden olurken, genç oyuncunun yaşadığı hayal kırıklığı gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.
Dünya Kupası’na mağlubiyetle başlayan A Milli Takım, gruptaki ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele 20 Haziran Cumartesi günü saat 06.00’da oynanacak.
Öte yandan teknik heyet ve futbolcular, Avustralya yenilgisinin ardından gözlerini Paraguay karşılaşmasına çevirirken, gruptan çıkma umutlarını sürdürmek için sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkacak.

