Ardanuç-Ardahan karayolu 4.5 ay sonra ulaşıma açıldı - Karabük Haber Postası
ardanuc ardahan karayolu 45 ay sonra ulasima acildi ZjawemlR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Ardanuç-Ardahan karayolu 4.5 ay sonra ulaşıma açıldı

Kar nedeniyle ulaşıma kapanan Artvin’in Ardanuç ilçesini Ardahan’a bağlayan karayolu 4.5 ay sonra tekrar ulaşıma açıldı.

Ardanuç ilçesini Ardahan’a bağlayan karayolu, 25 Kasım 2024’ten bu yana tesirli olan kar ve tipi nedeniyle kapalıydı. Karayolları 102. ve 183. Şube Şefliği gruplarının 15 gün süren ağır çalışmaları sonucunda, yaklaşık 4.5 ay sonra yol tek şeritten ulaşıma açıldı.

Yolun çift şeritli hale getirilmesi için karla gayret çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, yüksek rakımlı geçitlerdeki kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aşması nedeniyle ilerlemekte zorluk yaşandığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
romanlar attiklari gobekle dusman catlatti eZw93cyJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Romanlar, attıkları göbekle düşman çatlattı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da düzenlenen Dünya Romanlar Günü etkinliğinde Roman vatandaşların dans gösterileri beğeni topladı.

Samsun Valiliği himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen Dünya Romanlar Günü etkinliğinin finali halk konseri ile yapıldı. Millet Bahçesi içerisinde yer alan Canik Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk önce Samsun Büyükşehir Belediyesi Orkestrası tarafından konser verildi. Roman vatandaşlar çalan müziklere göbek atarak ve dans ederek eşlik etti. Roman vatandaşların kıvrak hareketleri büyük beğeni aldı. Konserin ardından Romantik Erhan sahne aldı ve gece DJ performansı ile son buldu.

Etkinlik hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Sevim Odabaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak Roman kardeşlerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. SBB, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü paydaşlığında yürüttüğümüz bu etkinlikte Roman kültürünün vazgeçilmez parçalarından biri olan müzik etkinliği düzenledik. Bu birlikteliğin güçlenmesi adına Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Sosyal Destek Uzmanı Mustafa Alper Duyum ise, “Romanlar Günü münasebetiyle Samsun’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda ve paydaş kurumlarımız iş birliğinde her yıl bu anlamlı günü en özel şekilde kutluyoruz. Geçen yıl Aile Yılı kapsamında 15 Roman çiftin toplu nikah törenini gerçekleştirmiştik. Gün boyu süren etkinliklerde gündüz çocuk şenliği, akşam ise Roman vatandaşlara yönelik halk konseri düzenledik” diye konuştu.

Romanların doyasıya eğlendiği gece, gelecek sene farklı bir konseptte o yılın temasına göre yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin