Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Temmuz, 2016 15:10 tarihinde yayınlandı
0

Arap Dünyasından Demokrasi Nöbetine Pankartlı Destek 

6 Arap ülkesinden gelen sosyal medya fenomenleri Karabük’te demokrasi mücadelesine destek verdi

Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbetinin 5. günde Karabük’e gelen 6 Arap dünyasının sosyal medya fenomenleri destek vererek pankart açtı.
İl Müftüsü Halil Bektaş’ın akşam ve yatsı namazını kıldırdığı meydanda, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okunarak dualar edildi.
Demokrasi nöbetine, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Süper Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un futbolcuları İshak Doğan, Fatih Atik, Kamu kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
‘ Kalbimiz Türkiye ile’
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın düzenlediği gezi doğrultusunda Bartın, Karabük ve Zonguldak illerini Arap dünyasında tanıtmak için getirdiği Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Ürdün ve Irak’tan gelen sosyal medya fenomenleri de Kent meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Arap ülkelerinden gelen fenomenler üzerinde kendi ülkeleri ve Türk bayrağının yer aldığı Arapça, Türkçe ve İngilizce olarak üç dil de “Kalbimiz Türkiye ile” yazan pankart açtı.
Karabük Valisi Mehmet Aktaş ve beraberinde il protokolü sosyal medya fenomenlerini teklifi üzerine hatıra fotoğraf çektirdi.
Meydanda bekleyen vatandaşlara su, çay, ekmek ve çorba dağıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin