Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Temmuz, 2016 15:10 tarihinde yayınlandı
0

Arap Dünyasından Demokrasi Nöbetine Pankartlı Destek 

6 Arap ülkesinden gelen sosyal medya fenomenleri Karabük’te demokrasi mücadelesine destek verdi

Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbetinin 5. günde Karabük’e gelen 6 Arap dünyasının sosyal medya fenomenleri destek vererek pankart açtı.
İl Müftüsü Halil Bektaş’ın akşam ve yatsı namazını kıldırdığı meydanda, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okunarak dualar edildi.
Demokrasi nöbetine, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Süper Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un futbolcuları İshak Doğan, Fatih Atik, Kamu kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
‘ Kalbimiz Türkiye ile’
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın düzenlediği gezi doğrultusunda Bartın, Karabük ve Zonguldak illerini Arap dünyasında tanıtmak için getirdiği Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Ürdün ve Irak’tan gelen sosyal medya fenomenleri de Kent meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Arap ülkelerinden gelen fenomenler üzerinde kendi ülkeleri ve Türk bayrağının yer aldığı Arapça, Türkçe ve İngilizce olarak üç dil de “Kalbimiz Türkiye ile” yazan pankart açtı.
Karabük Valisi Mehmet Aktaş ve beraberinde il protokolü sosyal medya fenomenlerini teklifi üzerine hatıra fotoğraf çektirdi.
Meydanda bekleyen vatandaşlara su, çay, ekmek ve çorba dağıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwewe
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek

Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.

Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.

Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.

Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.

“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin