Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Temmuz, 2016 15:10 tarihinde yayınlandı
0

Arap Dünyasından Demokrasi Nöbetine Pankartlı Destek 

6 Arap ülkesinden gelen sosyal medya fenomenleri Karabük’te demokrasi mücadelesine destek verdi

Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan demokrasi nöbetinin 5. günde Karabük’e gelen 6 Arap dünyasının sosyal medya fenomenleri destek vererek pankart açtı.
İl Müftüsü Halil Bektaş’ın akşam ve yatsı namazını kıldırdığı meydanda, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okunarak dualar edildi.
Demokrasi nöbetine, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Süper Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un futbolcuları İshak Doğan, Fatih Atik, Kamu kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
‘ Kalbimiz Türkiye ile’
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın düzenlediği gezi doğrultusunda Bartın, Karabük ve Zonguldak illerini Arap dünyasında tanıtmak için getirdiği Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Ürdün ve Irak’tan gelen sosyal medya fenomenleri de Kent meydanında düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Arap ülkelerinden gelen fenomenler üzerinde kendi ülkeleri ve Türk bayrağının yer aldığı Arapça, Türkçe ve İngilizce olarak üç dil de “Kalbimiz Türkiye ile” yazan pankart açtı.
Karabük Valisi Mehmet Aktaş ve beraberinde il protokolü sosyal medya fenomenlerini teklifi üzerine hatıra fotoğraf çektirdi.
Meydanda bekleyen vatandaşlara su, çay, ekmek ve çorba dağıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda silahli saldiri duzenlenen is yerinde kimyasal sizinti 3rwL5eKR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin