Karabük’te aranması bulunan 42 kişi yakalanırken, 14’ü tutuklandı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ve Genel Bilgi Toplama Büro Amirliği (GBT) ekipleri tarafından il genelinde 1-23 Eylül tarihleri arasında yapılan saha çalışmalarında, haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 42 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 28’i tamamlanan işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 0-1 yıl arası aranması olan 6 şahıs, 1-3 yıl arası 1 şahıs, 3-5 yıl arası aranması olan 4 şahıs, 5-10 yıl arası aranması olan 3 şahıs olmak üzere toplam 14 şahıs tamamlanan işlemlerinin ardından tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


Aranması bulunan 42 kişi yakalandı
Vali Çağatay’dan orman yangını uyarısı
Köy ve Mahalle Muhtarları Hizmet İçi Eğitim Toplantısı, Vali Oktay Çağatay başkanlığında gerçekleştirildi.
3 Nisan Konferans Salonu’ndaki toplantıya Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İdare ve Denetim Müdürü Engin Eren ile kentteki köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Çağatay, muhtarların vatandaşların talep ve ihtiyaçlarının ilgili kurumlara iletilmesinde kritik rol üstlendiğini vurguladı. Mahalle ve köylerde yürütülen çalışmaların sahadaki yansımalarının büyük önem taşıdığını belirten Çağatay, yerel yönetim birimleri ile merkezi idare arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.
Yaz mevsimiyle birlikte orman yangınları açısından hassas bir döneme girildiğini hatırlatan Vali Çağatay, geçtiğimiz yıl afet boyutlarına ulaşan yangınların yaşandığını anımsattı. Bu yıl benzer durumların tekrarlanmaması adına tüm kurumlar, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte büyük bir hassasiyet içinde hareket edeceklerini ifade etti.
Toplantıda ayrıca hizmet içi eğitim başlıkları ele alınırken, mahalle ve köylerde yürütülen çalışmalar ile sahada karşılaşılan ihtiyaç, talep ve önerilere ilişkin muhtarların görüşleri dinlendi.

