Samsun’un Kavak ilçesinde çeşitli cürümlerden aranan bir şahıs, polis takımlarınca yurt dışına kaçamadan yakalandı.
Kavak İlçe Emniyet Müdürlüğü gruplarının suçluları yakalamaya yönelik yaptığı araştırmalar sonucunda, “kasten öldürme, parada sahtecilik, ruhsatsız silah” bulundurma hatalarından aranan ve Gürcistan-Batum’a kaçmak üzereyken yakalanan H.G. süreçleri için Kavak Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirildi.


Aranan şahıs, yurt dışına kaçamadan yakalandı
Emlak Vergisi için son gün uyarısı
Emlak vergisinin birinci taksit ödeme dönemi normal şartlarda 31 Mayıs’ta sona eriyor. Ancak 31 Mayıs 2026 tarihinin pazar gününe denk gelmesi nedeniyle, yasal düzenleme kapsamında ödeme süresi 1 Haziran 2026 Pazartesi gününe uzatıldı.
Mülk sahiplerinin gecikme faizi ve cezai işlemlerle karşılaşmamak için emlak vergisi birinci taksit ödemelerini en geç 1 Haziran 2026 Pazartesi günü mesai bitimine kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ödemeler, taşınmazın bağlı bulunduğu belediyeler aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalar üzerinden yapılabiliyor.
Emlak vergisinin ikinci taksit ödeme dönemi ise Kasım ayında gerçekleştirilecek. Yetkililer, son gün yoğunluğu yaşanmaması için vatandaşların ödemelerini mümkün olduğunca erken yapmalarını tavsiye ediyor.

