Zonguldak’ta jandarma ekipleri aranan 2 şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca, Aranan şahısların yakalanmasına yönelik icra edilen faaliyetler neticesinde; İl Merkez ilçesinde Bina İçerisinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık suçundan 8 yıl, 24 ay hapis cezası olan 1 şahıs, Kdz. Ereğli ilçesinde Adet Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık suçundan 9 yıl, 20 ay, 22 gün hapis cezası olan 1 şahıs olmak üzere toplamda 2 şahıs yakalandı.
Şüpheliler çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.


Aranan 2 şüpheli jandarma tarafından yakalandı
Yenice köylerinde sel ve heyelan sonrası yoğun çalışma
Yenice ilçesine bağlı köylerde, sel ve heyelanların ardından ulaşımın yeniden sağlanması ve hasar gören alanların güvenli hale getirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yoğun bir çalışma programı yürütüldü.
Çalışmalar kapsamında Ören Köyü, Bağbaşı ve Değirmenyanı köylerinde meydana gelen sel tahribatı ile heyelanlar nedeniyle kapanan yollar, bekoloder iş makineleriyle yeniden ulaşıma açıldı.
Keyfallar ve Abdullahoğlu köylerinde stabilize altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirilirken, Hisar, Özgünler ve Çakılar grup yolunda meydana gelen büyük heyelanlarda ekskavatörlerle kapsamlı onarım çalışmaları yapıldı. Satuk Köyü’nde ise dere taşkınlarının neden olduğu hasarların giderilmesi amacıyla bekoloderlerle menfez çalışmaları yürütüldü.
Öte yandan Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri de çalışmalara destek verdi. Bağbaşı, Dabazlar ve Özal Mahallesi güzergâhındaki Dabazlar Deresi ile Satuk-Kuluk Deresi’nde ekskavatörler ve kamyonlarla dere ıslah çalışmaları gerçekleştirildi.
Yetkililer, sahada özveriyle görev yapan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, “Halkımızdan aldığımız güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

