karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Şubat, 2024 20:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Araması bulunan 17 şahıs tutuklandı

Karabük'te çeşitli suçlardan araması bulunan 35 kişi yakalanırken, 17 kişi tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, il genelinde 9-15 Şubat tarihleri arasında yaptıkları çalışmada haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 28 kişiyi yakaladı. Yakalanan şahıslardan 15'i işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 5-10 yıl ve üzeri arası aranması olan 1, 3-5 yıl arası aranması olan 1, 1-3 yıl arası aranması olan 6, 1 yıl aranması olan 5 şahıs olmak üzere toplam 13 kişi tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konuldu. Polis ekipleri tarafından 16-17 Şubat tarihlerinde arasında il genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan uygulamada önceden belirlenen adreslerde yapılan operasyonda, toplam 7 şahıs yakalanırken, 1 şahıs 3 bin 360 TL idari para cezasını ödedikten sonra, 2 şahıs da ifade işlemleri sonrasında olmak üzere toplam 3 şahıs serbest bırakıldı. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şahıs ise tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
baru edebiyat fakultesinin adi insan ve toplum bilimleri fakultesi oldu Ckqdvv83
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Edebiyat Fakültesi yeniden yapılandırılarak "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" oldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine yenilikçi çalışmaları doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) değerlendirmelerinin ardından Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6 Mart 2026 tarihli 11003 sayılı karar ile BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi. Edebiyat Fakültesi altındaki bölümler yeni adıyla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.
"Fakültemizin öğrencilerimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamak amacıyla yenilikçi çalışmaları sürdürdüklerini belirterek "Üniversitemizin insan ve toplum odaklı gelişimine katkı sunacak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. İlerleyen süreçte çağın değişen koşullarına uyum sağlayan yeni akademik programlarla fakültemizin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bu süreçteki destekleri dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere YÖK üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak yeni adıyla faaliyetlerini sürdürecek fakültemizin üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin