Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ağustos, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Aral: “Türk savunma sanayisinin gücünü artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

CANiK’in de bünyesinde yer aldığı Samsun Yurt Savunma (SYS) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, Atatürk’ün önderliğinde başlayan ve bugünlere kadar uzanan savunma sanayinin temellerinin, 30 Ağustos’taki büyük zaferin ruhuyla atıldığını vurgulayarak, SYS Grup şirketleri olarak tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda Türk savunma sanayisinin gücünü artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.
Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü kazanmak için başlatılan büyük mücadele 30 Ağustos 1922 günü Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlandı. Büyük Taarruz’un 102. yılında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos, Türk milletinin azmi, inancı ve kahramanlığıyla tarih yazdığı bir gündür. Bu zafer, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından biridir. Atatürk’ün önderliğinde başlayan ve bugünlere kadar uzanan savunma sanayimizin temelleri, bu büyük zaferin ruhuyla atılmıştır. 2233 yıl önce kurulan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, her zaman olduğu gibi bugün de milletimizin güvenliğini sağlamak ve ülkemizin bekasını korumak için üstün bir fedakarlık ve cesaretle görev yapmaktadır. Türk ordusunun bu kararlı duruşu, bizlere her daim güven ve gurur vermektedir. CANiK’in de içinde yer aldığı Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri olarak tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda savunma sanayimizin gücünü artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yerli ve milli üretim anlayışımızla, Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarını karşılamak ve ülkemizin teknoloji alanındaki liderliğini pekiştirmek için büyük bir özveriyle görev yapmaktayız. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 30 Ağustos Zaferi’ni bize armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına en derin şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
04 Mayıs, 2025 00:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz, hayvan rehabilitasyon merkezlerini inceledi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eflani ve Safranbolu ilçelerinde yapımı süren Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Eflani’de Kaymakam Ömer Bulut, Belediye Başkanı Hüsnü Akın ve ilgili yetkililerle bir araya gelen Vali Yavuz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Safranbolu’daki incelemelerde ise Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık, projeye ilişkin son durumu paylaştı.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz, sahipsiz hayvanların korunması, tedavisi, kısırlaştırılması ve sağlıklı koşullarda barındırılmasının hem hayvan refahı hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Yavuz, “Yaşam hakkı yalnızca insanlar için değil, tüm canlılar için kutsaldır. Karabük’te sahipsiz can dostlarımız için daha iyi koşullar oluşturmak hepimizin ortak sorumluluğu. Bu kapsamda, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması için gerekli tüm desteği vermeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.