Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Haziran, 2023 13:55 tarihinde yayınlandı
0

Arafat hazırlıkları tamamlanıyor

Arafat Vakfesi’nde sıcak havadan bunalan 3 milyon hacı adayı fıskiyelerden püskürtülen su ile serinleyecek.

Zilhicce ayının bu sene Haziran sonuna denk gelmesi, Arafat Vakfesi’nin yılın en sıcak günlerinde yapılacağını gösteriyor. Mekke-i Mükerreme’de gündüz hava sıcaklığı ortalaması bu hafta 43 dereceyi geçti. Arafat Vakfesi’nde hacı adaylarının baygınlık geçirmemesi için yürüyüş yolları üzerinde yüzlerce su zerreciği püskürten fıskiyelerin faal hale getirildiği gözlendi. Kentteki aşırı sıcaklar nedeniyle aşırı ısınan cep telefonları ile çekim dahi yapılamıyor.

97119 aw920090 01

Hacı adayları 27 Haziran Salı günü gerçekleşecek Arafat Vakfesi öncesinde akın akın Cebel-i Rahme’yi ziyaret ediyorlar. Bu sene inşaat çalışmaları sebebiyle, Hazreti Adem ile Hazreti Havva cennetten çıkarıldıktan sonra geldikleri, dünyada buluştukları yer olarak rivayet edilen Arafat’taki Rahmet Tepesi’ni vakfe öncesi yüz binlerce hacı adayı görmeye geliyor. Bu sene yoğun hazırlıklar sebebiyle ziyaretçilerin, vakfe öncesi çıkmalarına müsaade edilmeyen Cebel-i Rahme’yi ancak 100 metre uzaktan görebiliyor.

Her ülkenin kendilerine ait bölgelerde kurdurulan büyük çadırlar bakımdan geçirildi. Devlete ait birimlerin cihazları kontrol edilirken, su fıskiyeleri de test maksatlı çalıştırılıyor. Arafat’ta yeni yapılan büyük tuvaletler ve abdesthaneler de bu sene devreye alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı da, geçen sene olduğu gibi bu sene de Arafat’ta Türk hacılarına yatak, yastık ve pike verecek.

Arafat’a intikaller Terviye günü olan 26 Haziran Pazartesi günü öğleden sonra başlayacak.

Mekke’de yaşlı hacı adaylarının gündüz saatlerinde dışarıya çıkmaması tavsiye ediliyor. Bu sene yine Türk hacılarına tahsisli özel yoldan otobüslerle kafileler Arafat’a çıkacak. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
d
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
01 Haziran, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
0

Kadın emeğinin gücü Karabük’te buluşuyor

Karabük Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek etkinlikte, kadın kooperatifleri bir araya gelerek el emeği ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak.

Kadınların üretime katkısını desteklemek ve yerel ekonomiye güç katmak amacıyla gerçekleştirilecek organizasyonda, kadın kooperatiflerinin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler ile ev yapımı baklava ve börekler stantlarda satışa sunulacak.

Yerel üretimin teşvik edilmesi ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi hedeflenen etkinlikte, ziyaretçiler hem alışveriş yapma hem de kadın üreticilere destek olma fırsatı bulacak.

Karabük Belediyesi yetkilileri, dayanışma ve üretim kültürünü güçlendirecek etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

Kadın emeğinin ve üretimin bereketinin ön plana çıkacağı etkinlik, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek. Vatandaşların yoğun ilgi göstermesi beklenen programda, kadın kooperatiflerinin ürettiği birbirinden özel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin