Kastamonu’nun Tosya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından arama yapılan araçta uyuşturucu ile yakalanan 2 şahıs tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde Tosya ilçesinde 2 şahsa ait ikamet ve araçlarında yapılan aramada, paketler halinde hazırlamış satışa hazır 150 gram metamfetamin, esrar ve 16 bin 800 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklandı.


Araçlarında uyuşturucu madde ile yakalanan 2 şahıs tutuklandı
Yenice’de bayram öncesi gıda denetimleri yoğunlaştı
Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı, güvenilir ve kaliteli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla Yenice Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri tarafından ilçe genelinde denetimler gerçekleştirildi.
Marketler ve gıda işletmelerinde yapılan kontrollerde ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen koşulları, raf düzeni ve fiyat etiketleri tek tek incelendi. Denetimlerde, vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamak ve olası olumsuzlukların önüne geçmek hedeflendi.
Yenice Belediyesi yetkilileri, halk sağlığını önceleyen çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, bayram süresince de denetimlerin devam edeceğini ifade etti. Yetkililer ayrıca işletmelerin mevzuata uygun hareket etmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi amacıyla yapılan denetimlerin ilçe genelinde titizlikle sürdürüleceği bildirildi.

