Zonguldak’ta aracın çarptığı sokak kedisi esnafın desteğiyle tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre Terakki Mahallesi’nde aracın çarptığı sokak kedisini gören esnaflar kediyi alarak veteriner kliniğine getirdi. Burada yapılan ilk muayenesinde ön kol ve arka ayak kemiklerinde kırık olduğu tespit edilen kedi ameliyata alındı. Kedi ameliyatın ardından sağlığına kavuşacağı günü beklerken hayırsever vatandaşların çabası takdirle karşılandı. Kedinin ameliyat masrafları da hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı.
Yazar Tuğba Turan’ın “Safranbolu’da Bin İkinci Gece” adlı romanı, 42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak.
13-21 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenecek fuar kapsamında Turan, 20 Aralık 2025 Cumartesi günü saat 12.00-14.00 arasında Yitik Ülke Yayınları standında (7. Salon 727 B) imza ve tanıtım etkinliğine katılacak.
Safranbolu’nun tarihsel dokusu ve kadın hikâyeleri etrafında şekillenen romanda, gelenek, sessizlik ve geçmişle yüzleşme temaları ön plana çıkıyor. Polisiye gerilim unsurlarıyla örülü eser, okuru hem geçmişe hem de bugüne taşıyan atmosferiyle dikkat çekiyor.
Yazar Tuğba Turan, romanla bağlantılı olarak bir müzik çalışmasının da hayata geçirildiğini belirterek, “Safranbolu’da Bin İkinci Gece romanımda bir şarkıcı, onun da bir şiiri vardı. Bu şiir müzisyenimiz Ahmet Sunman tarafından bestelendi ve seslendirildi. Merve Terzioğlu klibimizi kurguladı. Ortaya bu şarkı çıktı.” ifadelerini kullandı.
“KALPTEN MERMER” adlı eserin sözleri Tuğba Turan’a, bestesi ise Ahmet Sunman’a ait. Roman ve şarkı, Safranbolu’nun kültürel hafızasını edebiyat ve müzik aracılığıyla bir araya getiriyor. Tuğba Turan’ın Safranbolu’da Bin İkinci Gece adlı romanının fuar süresince yoğun ilgi görmesi bekleniyor.