Trabzon’da internet ortamında beğendikleri aracı satın almak için irtibata geçtikleri şahsa 470 bin TL gönderen iki kişi dolandırıldıkları anlayınca polise başvurdu.
Alınan bilgiye göre, Trabzon’da yaşayan İ.Ö. ve Ö.A. isimli iki kişi internet ortamında beğendikleri bir aracı satın almak için kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs ile iletişime geçti. Aracı almak isteyen iki kişi şahsın gönderdiği hesaba anlaştıkları 470 bin TL’yi gönderdi. Bir süre sonra şahsa ulaşamayan iki kişi dolandırıldıkları anlayınca polise başvurdu. Polis ekipleri tarafından ifadeleri alınan iki kişi söz konusu şahıstan şikayetçi olurken, şüphelinin tespiti ve teminine yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.


Araç almak isteyen iki kişi 470 bin TL dolandırıldı
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

