Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, yarıyıl tatilinde devam eden eğitim öğretim kamplarımızda öğrencilerle bir araya geldi. Odabaşoğlu, YKS hazırlık sınıfında 12.sınıf öğrencileri ve LGS hazırlık sınıfında 8.sınıf öğrencileriyle gelecek hedefleri üzerine sohbet etti.
Odabaşoğlu; "Programlı ve verimli çalışmak sizi geleceğinize bir adım daha yaklaştırır. Kendinize olan güveninizi ve motivasyonunuzu artırır. Kitap okumanın da sınav başarısı üzerindeki etkisini unutmayın. Yarıyıl tatilinde yeterli dinlenerek ve ailenizle vakit geçirerek ikinci döneme hazır bir şekilde sizleri bekliyoruz" dedi.
Dil eğitimi alan 4-5. sınıf ve matematik olimpiyatlarına hazırlanan 9-10. sınıf öğrencileri de ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Odabaşoğlu; "Yabancı dil öğrenmek ve matematik olimpiyatlarına hazırlanmak ciddi bir çalışma ve sabır gerektirmektedir. Bu eğitimler öğrencilerimizin mantıklı ve yaratıcı düşünme becerisini geliştirirken aynı zamanda akıl yürütme yeteneklerini de artırmaktadır. Ayrıca yeni bir dil öğrenmek hafızayı da oldukça olumlu yönde etkilemektedir. Tüm öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Son olarak anasınıfı öğrencilerini de ziyaret eden Odabaşoğlu, okul idareci ve öğretmenleri ile de görüşerek yarıyıl tatilinde devam neden kurslar hakkında bilgi alıp istişarelerde bulundu. Tatil döneminde de özveri ve gayretle çalışan idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.
(Ramazan Öztürk)
Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı finalinde A Ulusal Takım’ın Yunanistan ile oynadığı maç Bolu’da Kent Meydanı ve AVM bahçesinde kurulan dev ekranlarda yüzlerce kişi tarafından büyük coşkuyla izlendi.
Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı finalinde Türkiye’nin Yunanistan ile karşılaştığı müsabaka Bolu’da büyük heyecana neden oldu. Kent Meydanı ve bir alışveriş merkezinin bahçesinde kurulan dev ekranlarda yüzlerce kişi çabayı takip etti. Ulusal grubun attığı her sayıda vatandaşlar alkışlarla dayanak verdi. Türk bayraklarıyla maçı izleyen Bolulular, dev ekranda ulusal heyecanı doyasıya yaşadı. Ailelerin ve gençlerin ağır ilgi gösterdiği maçta Türkiye’nin finale yükselmesiyle büyük sevinç yaşandı. Ulusal ekibin başarısıyla gurur duyduklarını söz eden Emirhan İlhan, "Buraya kadar güzel bir muvaffakiyet, gurur duyuyoruz. Türkiye’nin basketbolda voleybolda ve futbolda başarısı bizim için önemli" dedi.