Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 5 katlı apartmanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü.
Yangın, Tosya ilçesi Bahçelievler Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 katlı apartmanın en üst katındadaki evde yangın çıktı. Yangını fark eden evdeki aile dışarı çıkarak vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sebebiyle evde büyük çapta hasar meydana geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.


Apartman dairesinde korkutan yangın
KBÜ’de yapay zekadan siber güvenliğe 220 proje tanıtıldı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Bitirme Projeleri Sergisi’nde, öğrencilerin hazırladığı 220 proje ziyaretçilerle buluştu.
Karabük Üniversitesi’mde düzenlenen Bitirme Projeleri Sergisi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan yapay zeka, siber güvenlik ve robotik alanlarındaki çalışmalar yer aldı.
Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi binasında gerçekleştirilen sergide, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 180, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 40 proje olmak üzere toplam 220 çalışma tanıtıldı.
Serginin açılışına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Türker, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler, projelerini katılımcılara tanıtarak teknik detaylar ve geliştirme süreçleri hakkında bilgi verdi. İki gün süren sergi boyunca ziyaretçiler projeleri yakından inceleme fırsatı bulurken, öğrenciler de eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve becerileri uygulamalı olarak sergileme imkânı elde etti.

