Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, 17 lisans ve 38 önlisans olmak üzere toplam 55 program bulunduğu, bunlardan 16 lisans ile 36 önlisans olmak üzere toplam 52 bölüme öğrencilerin ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecekleri belirtildi. Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından, meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak, ayrılmış olanlar, lisans programlarında okuyan/mezun olanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine göre, öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar, Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birinde okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilecekler.
Ayrıca adayların ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden ön başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekleri gibi ön başvuru yapan veya yapmayan adaylar için tahmini kayıt tarihi olan 5-25 Eylül 2017 tarihleri arasında mutlaka İnternet Başvuru Belgesi ile kayıt için gerekli belgelerini hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF bürolarına gidip kayıt işlerini tamamlamaları gerekiyor.
Önlisans bölümlerine YGS puan türü ve lisans bölümlerine de LYS puanlarına göre de kayıt yaptırılabileceği konusunda öğrencilere bilgiler verilirken, Meslek yüksekokulundan mezun öğrencilere de ikinci üniversite dışında Dikey Geçiş Sınavı ve Açıköğretim Sistemi ile eğitim veren fakültelerin lisans bölümlerine 3’üncü sınıftan başlayabilecekleri hakkında bilgiler de verildi.


AÖF’e sınavsız giriş müjdesi
Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı
DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.
Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.


