Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, 17 lisans ve 38 önlisans olmak üzere toplam 55 program bulunduğu, bunlardan 16 lisans ile 36 önlisans olmak üzere toplam 52 bölüme öğrencilerin ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecekleri belirtildi. Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından, meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak, ayrılmış olanlar, lisans programlarında okuyan/mezun olanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine göre, öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar, Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birinde okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilecekler.
Ayrıca adayların ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden ön başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekleri gibi ön başvuru yapan veya yapmayan adaylar için tahmini kayıt tarihi olan 5-25 Eylül 2017 tarihleri arasında mutlaka İnternet Başvuru Belgesi ile kayıt için gerekli belgelerini hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF bürolarına gidip kayıt işlerini tamamlamaları gerekiyor.
Önlisans bölümlerine YGS puan türü ve lisans bölümlerine de LYS puanlarına göre de kayıt yaptırılabileceği konusunda öğrencilere bilgiler verilirken, Meslek yüksekokulundan mezun öğrencilere de ikinci üniversite dışında Dikey Geçiş Sınavı ve Açıköğretim Sistemi ile eğitim veren fakültelerin lisans bölümlerine 3’üncü sınıftan başlayabilecekleri hakkında bilgiler de verildi.


AÖF’e sınavsız giriş müjdesi
BAŞKAN ÇETİNKAYA BU KEZ OĞLU MUHAMMED ALİ İÇİN SAHAYA İNDİ
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Babalar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen halı saha maçında oğlu Muhammed Ali ve okul arkadaşlarıyla bir araya geldi. Şehir yönetimindeki yoğun mesaisinin yanında babacan tavrıyla da bilinen Çetinkaya, velilerle birlikte sahaya çıkarak çocukların heyecanına ortak oldu.
Karabük’te hayata geçirdiği projeler ve saha koordinasyonundaki dinamik tarzıyla dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, bu kez anlamlı bir sosyal etkinlikte babalık yönüyle ön plana çıktı. Oğlu Muhammed Ali’nin okul arkadaşları ve velileri için düzenlenen Babalar Günü halı saha organizasyonuna katılan Başkan Çetinkaya, formayı giyerek sahada yerini aldı.
Çocukların babalarıyla birlikte oynadığı müsabakada renkli ve samimi anlar yaşandı. Maç boyunca çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla aynı coşkuyu paylaşan Başkan Çetinkaya, çocukların hayatındaki en büyük dayanağın babalarının güven veren varlığı olduğunu ifade etti.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı:;
“Bizler ne kadar yoğun bir tempo içinde çalışırsak çalışalım, hangi sorumluluğu üstlenirsek üstlenelim; günün sonunda çocuklarımızın gözünde sadece birer babayız. Bu akşam oğlum Muhammed Ali’nin ve onun değerli arkadaşlarının yüzündeki o saf neşeyi, güven hissini sahada görmek benim için her şeyden kıymetliydi. Bir babanın evladına bırakacağı en büyük miras, her şartta onun arkasında olduğunu hissettirmektir. Bu anlamlı akşama vesile olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sahada omuz omuza oynadığımız tüm velilerimizi selamlıyorum. Başta şehit babalarımız olmak üzere, ömrünü ailesine vakfeden tüm babaların Babalar Günü’nü yürekten kutlarım.”
Büyük bir centilmenlik ve dostluk havasında geçen halı saha maçı, Başkan Çetinkaya’nın çocuklarla ve velilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

