Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Antrenör Planlama ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Karabük Yayın: 22.12.2023 14:12 |Güncelleme:27.12.2023 16:24
Antrenör Planlama ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadrolu ve Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden çalıştırılan Antrenörlerle 2023 yılı değerlendirme ve 2024 yılı planlama konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya;  İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Spor Şube

Müdürü Lokman Mollaoğulları, spor uzmanları ve antrenörler katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, antrenörlere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, sporun tabana yayılması ve başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönündeki beklentilerini iletti. Önceliklerinin farklı bağımlılıklardan uzak iyi insan yetiştirmek olduğunu söyleyen İl Müdürü Güven, bu çalışmalar içerisinde yetenekli olan gençlerin de yakından takip edilerek, spora yönlendirilmesinin altını çizdi.

Toplantıda 2023 yılı değerlendirmesi, antrenörlerin branşlarıyla ilgili çalışma programları, gösterilen genel başarı durumları, spor tesislerinin aktif halde kullanılması, merkez ve ilçelerde yapılacak spor faaliyetleri, lisanslı ve faal sporcu sayısının artırılması, GSB Spor Okulları faaliyetleri, Okul Sporları, Milli takımlara daha çok sporcu gönderme gibi birçok konu ele alındı.

Antrenörlerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Spor Hizmetleri birimi çalışmaları, Antrenör takip ve değerlendirme, spor bilgi sistemi gibi konularda yapılması gereken iş ve işlevler hakkında bilgiler verdi.

Toplantı görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi. (Yusuf Korkmaz)

Antrenor Planlama ve Degerlendirme Toplantisi Yapildi1 jpg Antrenor Planlama ve Degerlendirme Toplantisi Yapildi2 jpg

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Dünya Yayın: 30.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Samsun’a 102 milyon TL’lik orman yatırımı

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun’a bu yıl 102,5 milyon TL’lik yatırım yapılacak.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu yatırım döneminde Samsun’da bulunan 63 projesinin toplam tutarı 102,5 milyon TL. Bu projelerin 42’sini inşaat, 20’sini orman ve 1’ini de hayvancılık projeleri oluşturuyor. Yatırımların 20,5 milyon TL’lik kısmını ağaçlandırma, 46,9 milyon TL’lik kısmını yol yapım/onarın çalışmaları, 12 milyon TL’lik kısmını ORKÖY projeleri, 19,5 milyon TL’lik kısmını fidan üretimi ve 3,5 milyon TL’lik kısmını da odun dışı çalışmalar kapsıyor. 2002 yılında Samsun’da 369 bin 517 hektar alan olan orman varlığı, yapılan çalışmaların ardından 389 bin 478 hektar alana çıkartıldı.

2 milyona yakın 134 türdeki fidan üretilip, Türkiye’ye dağıtılıyor

134 değişik türde fidan üretilen Samsun’da Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bu fidanlar ormanlara dikiliyor, reyonlarda teşhir ediyor ve Türkiye’nin her yerine gönderiliyor. 2024 yılında Samsun’da bulunan Bafra, Vezirköprü ve Samsun fidanlıklarında üretilmesi hedeflenen 1 milyon 850 bin adet fidandan 1 milyon 250 bin adetinin üretimi tamamlandı. Kalan 600 bin fidanının üretimi ise bu yatırım dönemi sonuna kadar tamamlanacak. Ayrıca 2 milyon adet fidanın tamamına ise bakım yapıldı.

Kırsaldan kente göçü önlemek için 12 milyon TL’lik kredi desteği

Orman Köylülerinin Kalkındırılması ve Destekleme Projesi (ORKÖY) faaliyetleri çerçevesinde Samsun’da 2024 yılında süt sığırcılığı (14), üretim geliştirme (traktör-4), tambur (16) ve arıcılık (9) olmak üzere 43 aileye toplamda 12 milyon TL’lik kredi desteği verilecek. ORKÖY kredi destekleriyle proje kapsamında orman köylüsüne ekonomik destek sağlanarak, kırsaldan kente göçün önüne geçilmek amaçlanıyor.

Doğal türler orman köylüsüne gelir kapısı oluyor

Bölge müdürlüğüne bağlı ormanlarda defne, kestane, kocayemiş, taflan, sandal, tavşan memesi, menengiç, mavi yemiş, sumak, ahlat, kuşburnu, kızılcık, yemişen, üvez, yabani erik, böğürtlen, ada çayı, dağ nanesi, kekik, kantaron, sıklamen, salep, alıç ve yabani elma türleri doğal yayılış gösteriyor. Bu kapsamda Samsun’da 25 bin dekar defne ormanından yıllık yaklaşık 1,5 ton üretim yapılırken, köylüye de 16,5 milyon TL gelir sağlıyor. Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanıyor. Yurt dışından oldukça talep gören mantar türü, orman köylülerine önemli bir gelir kapısı sağlıyor. Ayrıca il genelinde 40 bin dekar kestane ormanında yıllık yaklaşık 400 ton üretim yapılıyor ve köylüye 2,4 milyon TL gelir sağlıyor.

Yatırım faaliyetleri kapsamında müdürlük tarafından 2 milyon TL destek ile bu yıl içerisinde 1 adet ekoturizm rotası oluşturulacak.

Bu yıl içerisinde 1,5 milyon TL ödemek ile 1 adet de bal ormanı oluşturulacak.

Müdürlük tarafından ayrıca bu yıl içerisinde 600 bin TL ödenek ile 2 ton tohum üretilecek.