Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0

Antik tiyatroda heyecanlandıran buluş

“Batı Karadeniz’in Efes’i” olarak bilinen Konuralp Antik Kenti’nde yapılan hafriyatlarda Makedonya Hükümdarı Büyük İskender’e ilişkin bir heykel başı bulundu.

Düzce Belediyesi’nin uyumunda hafriyat çalışmalarının sürdüğü Konuralp Prusias isim Hypium Antik Kenti’nde tiyatro alanının üst kısmında toprak içinde bir yapı olduğunu fark eden arkeologlar, yapılan hafriyatta heykel başı buldu. Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konuralp Müzesi’ne haber veren arkeologlar, heykel başını incelenmek üzere Konuralp Müzesi’ne gönderdi. Tarih uzmanları ile Hafriyatlar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı’nın istişareleri sonucunda bulunan heykel başının Makedonya Hükümdarı Büyük İskender’e ilişkin olduğu belirlendi.

Büyük İskender tasvirleri ile birebir aynı

Konuralp Müzesi’nden yapılan açıklamada, “Düzce merkeze bağlı Terzialiler Mahallesi’nde yer alan Konuralp Müze Müdürlüğü’nce hafriyat başkanlığı yapılan ve Düzce Belediyesi’nden personel ve materyal takviyesi ile devam eden Prusias İsim Hypium Antik Tiyatro hafriyatı sırasında ortaya çıkarılan M.S. 2’nci yüzyıla tarihlenen 23 cm (baştan-boyna kadar) ölçülerinde İskender başı bulunmuştur. Mermerden yapılan derin ve üst gerçek bakan gözler, göz bebeğinde matkap izleri, dişlerini pek ortaya çıkarmayan hafif açık ağzı ile tasvir edilmiştir. İki yana atılmış boyna kadar uzun kıvırcık saç modeli ve alnının ortasında geriye ve yanlara yanlışsız ayrılan iki tutam saçı (Anastoli) bir aslanın yelesi üzeredir. Bu tasvir Büyük İskender’e has bir saç tipidir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
thorsten fink boyle bir kulubun parcasi oldugum icin cok mutluyum JFEIRTT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin