blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Antik kentte zorlu mücadele

Düzce’de düzenlenen Tarihi İpekyolu Trial Koşusu’nda, çeşitli vilayetler ve yurtdışından gelen 300 atlet, antik kalıntılar ve doğal hoşluklar ortasında dereceye girebilmek için ter döktü.
Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının desteklediği Tarihi İpekyolu Trial Koşusu, Konuralp Antik Tiyatro yanından başladı. Tarihi 2 bin 200 yıla dayanan Konuralp Prusias isim Hypium Antik Kenti’nden start alan yarışta atletler, iki farklı parkurdan birini seçerek dereceye girmek için uğraş etti. Türkiye’nin 27 vilayetinden ve yurtdışından gelen toplam 300 atlet, 13 kilometrelik Roma Köprüsü-Su Kemerleri Etabı ve 20 kilometrelik Antik Tiyatro Etabı olmak üzere iki farklı parkurda yarıştı.
20 kilometrelik parkur, tarihte Osmanlı ile Bizans orduları ortasında geçtiği bilinen Uzunca Beli Savaşı’nın yapıldığı, Çilimli ilçesine bağlı Uzuncabel mevkisini de kapsadı. Atletler bu güçlü etapta tarihi hoşluklar eşliğinde ter döktü.
Yarışın açılış konuşmasını yapan Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Değerli atletlerimiz bir taraftan koşarken bir taraftan da tarihi dokuyu izleyebileceksiniz. Bu koşunun Düzce turizminin kilometre taşlarından birisi olmasını temennisiyle yola çıktık. Centilmence yarışacağınızdan zati tereddüdümüz yok. Atletlerimize yarışlar boyunca muvaffakiyetler diliyorum" dedi.
Konuşmanın akabinde start düdüğü çalındı ve yarış başladı. İştirakçiler, doğal ve tarihi hoşluklar ortasında güçlü parkurlarda kıyasıya çaba etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kontrolden çıkarak ağaçlara takılan araçtan fırlayan sürücü yaralandı

Rize’nin Çayeli ilçesinde denetimden çıkarak uçuruma giderken ağaçlara takılarak duran araçtan fırlayan şoförü yaralandı.
Olay, Çataklıhoca Mahallesi’nde, saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İbrahim K. yönetimindeki 53 DF 322 plakalı araç sebebi şimdi belirlenemeyen bir nedenden dolayı denetimden çıkarak yolun kenarında bulunan ormanlık toprağa girdi. Takla atan araba araçlara takılarak durabilirken şoför İbrahim K. araçtan fırlayarak dere yatağına düştü. Etraftakilerin 112 Acil Davet Merkezi’nden yardım istemesi üzerine bölgeye Çayeli Belediyesi İtfaiye takımları, AFAD grupları, jandarma ve 112 Acil Sıhhat grupları sevk edildi. Grupların koordineli ve süratli müdahalesiyle araçta bulunan yaralı vatandaş kurtarılarak bulunduğu yerden çıkarıldı. Sedye ile yola taşınan vatandaş sıhhat gruplarına teslim edildi. Sıhhat takımları tarafından olay yerinde birinci müdahalesi yapılan M.K. daha sonra hastaneye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin