Antepoğlu Küçük Sanayi Sitesi Asfaltlanıyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2016 14:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Antepoğlu Küçük Sanayi Sitesi Asfaltlanıyor

 

Karabük Belediyesi, Kemal Oyman mevkiinde bulunan Antepoğlu Küçük Sanayi Sitesinde sıcak asfalt yol yapım çalışmalarına başladı.

Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekipleri, il genelinde asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Asfalt çalışmalarını sürdüren Karabük Belediyesi ekipleri, cadde ve ara sokaklardaki çalışmaların ardından Antepoğlu Sanayi Sitesi’nde çalışmalara başladı. Ekipler, sanayi içerisinde bozuk olan yolları kazıyarak yeni asfalt atıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
sssss 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ ile Essen arasında stratejik ortaklık adımı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığındaki heyet, Almanya’nın Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’i ziyaret ederek akademik, ekonomik ve teknolojik alanlarda iş birliğini güçlendirecek temaslarda bulundu. Görüşmede iki bölge arasında stratejik ortaklık sürecinin temelleri atıldı.

Karabük Üniversitesi heyetinin Almanya temasları kapsamında gerçekleşen ziyarette, uluslararası akademik iş birlikleri, üniversite-sanayi entegrasyonu, öğrenci değişim programları ve yatırım odaklı projeler ele alındı.

Görüşmede Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Almanya Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Muhammet Balaban, Doç. Dr. Mustafa Polat, Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut, Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı ve Öğr. Gör. Adnan Ucur eşlik etti.

“Uluslararası iş birliğinde yeni dönem”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda Avrupa’daki akademik ağları genişletmeye devam ettiklerini belirterek, Essen ile başlatılan sürecin yalnızca öğrenci değişimiyle sınırlı olmayacağını ifade etti.

Kırışık, Erasmus programları ve ortak araştırma projeleriyle öğrenciler ve akademisyenler için dünya standartlarında fırsatlar oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek, Ruhr bölgesinin sanayi tecrübesiyle Karabük Üniversitesinin dinamik yapısını birleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İş birliğinin bilimsel üretimin teknolojiye ve ekonomik değere dönüşmesine katkı sunacağını vurgulayan Kırışık, Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen’i Karabük’e davet ederek ortak projelerin yerinde değerlendirilmesini istediklerini dile getirdi.

“EKONOMİK MERKEZ HEDEFİ MASAYA YATIRILDI”

Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen ise bölgedeki Türk toplumunun bilim ve teknoloji alanındaki katkılarına dikkat çekerek, iş insanları arasındaki bağları güçlendirecek adımlar üzerinde durduklarını söyledi.

Görüşmede, yaz aylarında Essenli iş insanlarından oluşacak bir heyetin Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirmesi ve istihdam odaklı projelerde Avrupa Birliği fonlarından yararlanılması konusunda mutabakata varıldığı öğrenildi.

Temaslarda Essen’in Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerinde stratejik merkezlerden biri haline gelmesine yönelik projeler de değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin