Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Haziran, 2023 10:32 tarihinde yayınlandı
0

Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı 5 milyonu geride bıraktı

Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’da 2023 yılı turizm verilerindeki artış devam ediyor. Turizm sezonuna iyi bir giriş yapan Antalya’yı hava yoluyla 1 Ocak-24 Haziran tarihleri arasında ziyaret eden turist sayısı 5 milyonu aştı. Ayrıca 24 Haziran Cumartesi günü hava yoluyla dış hatlardan Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı 90 bin 853 olarak gerçekleşirken, yeni bir rekora imza atıldı.

Eşsiz havası, masmavi denizi, kumsalları, kaliteli tesisleri, yemyeşil doğası, tarihi ile dört mevsim turizm imkânı sunan Akdeniz’in incisi, turizm başkenti Antalya’da, Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan verilere göre 1 Ocak-24 Haziran itibarıyla hava yoluyla gelen turist sayısı 5 milyon 71 bin 305 olarak gerçekleşti.

Turizm rakamlarında 2022’ye göre yüzde 32 artış var

2023 yılının ilk dört ayına turizm noktasında rekorlarla başlan Antalya’yı, 2022 yılının 1 Ocak-24 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla 3 milyon 853 bin 348 turist ziyaret ederken bu sayı 2023 yılının aynı döneminde 5 milyon 71 bin 305 olarak gerçekleşerek artış yüzde 32 oldu. 2023 yılının 1 Haziran-24 Haziran tarihleri arasında şehri hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 17 artış kaydetti.

2023 yılı günlük turist giriş rekoru kırıldı

Ağırladığı turist sayısı bakımından “Turizmin Başkenti” olarak nitelendirilen Antalya’da, turizm de rekorlar yılı olarak bilinen 2019 yılında kırılan hava yoluyla günlük 90 bin turist girişi 2023 yılı 24 Haziran itibariyle tekrarlandı. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan verilere göre 24 Haziran günü itibarıyla hava yoluyla gelen turist sayısı 90 bin 853 kişi olarak gerçekleşirken 2023 yılı günlük turist giriş rekoru kırıldı.

10-24 Haziran arası 1 milyonu aşkın turist hava yoluyla Antalya’ya geldi

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Antalya’da 2023 yılının turizm verilerindeki yükseliş trendi tüm hızıyla devam ediyor. 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında şehri hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 4 milyon 62 bin 891 olarak gerçekleşirken, bu sayı 1 Ocak-24 Haziran tarihleri arasında 5 milyon 71 bin 305 olarak gerçekleşti. Bu sayılarla birlikte 10-24 Haziran arası Antalya’yı hava yoluyla 1 milyonu aşkın turist ziyaret etmiş oldu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
g 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Haziran, 2026 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Eflani Çörekli Köyü’nde Muhtarlık Seçimi Tamamlandı

 Yeni Muhtar Mehmet Çilek Oldu

Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Çörekli Köyü’nde, muhtar Ekrem Çilek’in tedavi gördüğü hastalık nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından muhtarlık seçimi yapıldı.

Köy halkının sandık başına gittiği seçimde üç aday yarıştı. Yapılan oy sayımında Mehmet Çilek 23 oy alarak seçimi kazanırken, Bekir Gök 18 oy, Hüseyin Ersoy ise 15 oy aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Mehmet Çilek, Çörekli Köyü’nün yeni muhtarı seçildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından köy sakinleri yeni muhtarı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Çörekli Köyü’nde gerçekleştirilen seçimin huzur ve birlik içerisinde geçtiği belirtilirken, köy halkı yeni dönemin köy için hayırlı olmasını temenni etti.

Seçim Sonuçları

Mehmet Çilek: 23 oy
Bekir Gök: 18 oy
Hüseyin Ersoy: 15 oy

Bizi sosyal medyadan takip edin