Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 09:57 tarihinde yayınlandı
0

Antalya’nın gözde turizm merkezi Kemer’deki orman yangını devam ediyor

Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Kemer’de çıkan orman yangınında 6 saat geride kaldı.

Karadan müdahale edilen yangında, bir grup genç de ellerinde yangın söndürme tüpleriyle beklerken, yangın alanı havadan da görüntülendi.

Kemer ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi’nde saat 21.00 sıralarında başlayan orman yangını devam ediyor. Kemer Antalya kara yolunun sınırında ilerleyen yangına, 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 11 ilk müdahale aracı, 4 dozer, 11 eskavatör, Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe belediyelerin araçlarıyla yoğun şekilde müdahale ediliyor.

Yangına yakın bir yerdeki akaryakıt istasyonunun etrafında iş makineleriyle önlemler alındı. Vatandaşlar kendilerine düşecek bir görev için yol kenarlarında beklerken, yangın söndürme çalışmalarına yoğun şekilde devam ediliyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de hem yol güzergahında, hem de bölgede devriye görevi yaparak yolların açık olmasını sağlıyor. Öte yandan bazı gençler ise ellerine aldığı yangın söndürme tüpleriyle yangının karşı yöne atlaması ihtimaline karşı nöbet tutuyor.

Ayrıca yangının devam ettiği alan havadan da görüntülendi.

Antalya’nın gözde turizm merkezi Kemer’deki orman yangını devam ediyor

“Yardımımız olur diye buradayız”

Yangın tüpüyle bekleyen gençlerden Serhat Bulut, ”Yangın tüplerini kontrol diyorum. İzmir’den tatile kuzenimin yanına geldim. Yangın 21.00 gibi başladı. Buraya geldik, yardımız olur diye. Burada yangın tüpleriyle bekliyoruz. Kozalak fırlar diye ateşin buraya gelmemesi için bekliyoruz” diye konuştu.

“Yangın tüpleriyle geldik”

Yangın haberinin ardından Antalya’dan Kemer’e gelen stajyer avukat Fatih Üçgül, “Bize düşen bir görev olur diye yangın tüpleriyle buraya geldik. Onun için buradayız. Burası kızılcan ormanları var. Kozalaklar patlayınca vatandaşların yaşadığı yerlere gelmemesi için önlem aldık. Sabaha kadar buradayız” dedi.

Bakan Yumaklı: “(Kemer’deki orman yangını) 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi”

Tarım ve Orman Bakanı, Kemer’deki orman yangınına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya Kemer’deki orman yangınına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi. Yangının başladığı ilk andan itibaren ‘Ormanın Kahramanları’ cansiparane bir mücadele veriyor. Havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor” ifadelerine yer verdi.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta uzlastirma kulturu toplumsal barisa katki sagliyor 151 dosyada anlasma saglandi JFNkYF91
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta uzlaştırma kültürü toplumsal barışa katkı sağlıyor, 151 dosyada anlaşma sağlandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, uzlaştırma kurumunun ceza adalet sistemindeki yeri ve toplumsal barışa katkısı ele alındı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, 1 Ocak 2026’dan bu yana kentte 151 dosyanın uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, sürecin onarıcı adalet anlayışının en önemli uygulamalarından biri olduğunu vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Başsavcı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adliyesi bünyesinde görev yapan uzlaştırmacılarla bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Adliye hizmet binasında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda uzlaştırma kurumunun işleyişi hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Düzenlenen programda uzlaştırmanın önemine değinen Başsavcı Gökhan Kapağan, kurumun toplumdaki uzlaşı kültürünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Uzlaştırma, ceza adalet sistemi içerisinde mağdur ile şüpheli veya sanığın, tarafsız bir uzlaştırmacı eşliğinde bir araya gelerek uyuşmazlıklarını karşılıklı rıza temelinde çözmelerini sağlayan önemli bir kurumdur. Bu süreç, yalnızca hukuki bir mekanizma olmanın ötesinde, toplumsal barışın güçlendirilmesine, iletişimin yeniden kurulmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunmaktadır. Uzlaştırma uygulamalarında çözüm yalnızca maddi ödemelerden ibaret değildir. Özür dilenmesi, zararın giderilmesi, kamu yararına bağış yapılması veya toplumsal fayda sağlayan çeşitli faaliyetlerin yerine getirilmesi de uzlaşma konusu olabilmektedir.”

151 dosya çözüme kavuştu, sosyal sorumluluk öne çıktı

Zonguldak’ta 1 Ocak 2026 tarihinden bugüne kadar toplam 151 dosyada uzlaşma sağlandığı açıklandı. Tarafların karşılıklı rızasıyla sonuçlanan süreçlerde maddi tazminatların yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincini geliştiren anlamlı edimler de uygulandı.

Gerçekleştirilen uzlaşmalar kapsamında şu örnekler öne çıktı:

“Trafik kazası nedeniyle oluşan fizik tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla 30 bin TL ödeme yapılması, LÖSEV’e 5 bin TL bağışta bulunulması, Marka hakkına ilişkin bir uyuşmazlıkta 80 bin TL ödeme yapılması, Engelli bireye yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle tarafların uzlaşarak şikâyetten vazgeçmesi, DMD hastası çocuklara maddi destek sağlanması ve kadına yönelik eylemler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilenmesi.”

Süreç içerisinde ayrıca köy okullarına kitap gönderilmesi, hayvan barınaklarına mama desteği sağlanması, fidan dikimi yapılması, ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve tekerlekli sandalye gibi medikal destek temin edilmesi ile kan bağışı kampanyalarına katılım gibi şartlar da yerine getirildi.

Kazananı ya da kaybedeni olmayan uzlaştırma sisteminin iletişim, anlayış ve uzlaşı temelinde çağdaş bir adalet modeli olduğuna dikkat çeken Başsavcı Kapağan, uzlaştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan tüm uzlaştırmacıların gününü kutlayarak özverili çalışmaları için teşekkür etti. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin