Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 09:57 tarihinde yayınlandı
0

Antalya’nın gözde turizm merkezi Kemer’deki orman yangını devam ediyor

Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Kemer’de çıkan orman yangınında 6 saat geride kaldı.

Karadan müdahale edilen yangında, bir grup genç de ellerinde yangın söndürme tüpleriyle beklerken, yangın alanı havadan da görüntülendi.

Kemer ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi’nde saat 21.00 sıralarında başlayan orman yangını devam ediyor. Kemer Antalya kara yolunun sınırında ilerleyen yangına, 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 11 ilk müdahale aracı, 4 dozer, 11 eskavatör, Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe belediyelerin araçlarıyla yoğun şekilde müdahale ediliyor.

Yangına yakın bir yerdeki akaryakıt istasyonunun etrafında iş makineleriyle önlemler alındı. Vatandaşlar kendilerine düşecek bir görev için yol kenarlarında beklerken, yangın söndürme çalışmalarına yoğun şekilde devam ediliyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de hem yol güzergahında, hem de bölgede devriye görevi yaparak yolların açık olmasını sağlıyor. Öte yandan bazı gençler ise ellerine aldığı yangın söndürme tüpleriyle yangının karşı yöne atlaması ihtimaline karşı nöbet tutuyor.

Ayrıca yangının devam ettiği alan havadan da görüntülendi.

Antalya’nın gözde turizm merkezi Kemer’deki orman yangını devam ediyor

“Yardımımız olur diye buradayız”

Yangın tüpüyle bekleyen gençlerden Serhat Bulut, ”Yangın tüplerini kontrol diyorum. İzmir’den tatile kuzenimin yanına geldim. Yangın 21.00 gibi başladı. Buraya geldik, yardımız olur diye. Burada yangın tüpleriyle bekliyoruz. Kozalak fırlar diye ateşin buraya gelmemesi için bekliyoruz” diye konuştu.

“Yangın tüpleriyle geldik”

Yangın haberinin ardından Antalya’dan Kemer’e gelen stajyer avukat Fatih Üçgül, “Bize düşen bir görev olur diye yangın tüpleriyle buraya geldik. Onun için buradayız. Burası kızılcan ormanları var. Kozalaklar patlayınca vatandaşların yaşadığı yerlere gelmemesi için önlem aldık. Sabaha kadar buradayız” dedi.

Bakan Yumaklı: “(Kemer’deki orman yangını) 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi”

Tarım ve Orman Bakanı, Kemer’deki orman yangınına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya Kemer’deki orman yangınına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi. Yangının başladığı ilk andan itibaren ‘Ormanın Kahramanları’ cansiparane bir mücadele veriyor. Havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor” ifadelerine yer verdi.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin