Antalya’nın gözde turizm merkezi Kemer’deki orman yangını devam ediyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 09:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Antalya’nın gözde turizm merkezi Kemer’deki orman yangını devam ediyor

Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Kemer’de çıkan orman yangınında 6 saat geride kaldı.

Karadan müdahale edilen yangında, bir grup genç de ellerinde yangın söndürme tüpleriyle beklerken, yangın alanı havadan da görüntülendi.

Kemer ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi’nde saat 21.00 sıralarında başlayan orman yangını devam ediyor. Kemer Antalya kara yolunun sınırında ilerleyen yangına, 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 11 ilk müdahale aracı, 4 dozer, 11 eskavatör, Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe belediyelerin araçlarıyla yoğun şekilde müdahale ediliyor.

Yangına yakın bir yerdeki akaryakıt istasyonunun etrafında iş makineleriyle önlemler alındı. Vatandaşlar kendilerine düşecek bir görev için yol kenarlarında beklerken, yangın söndürme çalışmalarına yoğun şekilde devam ediliyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de hem yol güzergahında, hem de bölgede devriye görevi yaparak yolların açık olmasını sağlıyor. Öte yandan bazı gençler ise ellerine aldığı yangın söndürme tüpleriyle yangının karşı yöne atlaması ihtimaline karşı nöbet tutuyor.

Ayrıca yangının devam ettiği alan havadan da görüntülendi.

Antalya’nın gözde turizm merkezi Kemer’deki orman yangını devam ediyor

“Yardımımız olur diye buradayız”

Yangın tüpüyle bekleyen gençlerden Serhat Bulut, ”Yangın tüplerini kontrol diyorum. İzmir’den tatile kuzenimin yanına geldim. Yangın 21.00 gibi başladı. Buraya geldik, yardımız olur diye. Burada yangın tüpleriyle bekliyoruz. Kozalak fırlar diye ateşin buraya gelmemesi için bekliyoruz” diye konuştu.

“Yangın tüpleriyle geldik”

Yangın haberinin ardından Antalya’dan Kemer’e gelen stajyer avukat Fatih Üçgül, “Bize düşen bir görev olur diye yangın tüpleriyle buraya geldik. Onun için buradayız. Burası kızılcan ormanları var. Kozalaklar patlayınca vatandaşların yaşadığı yerlere gelmemesi için önlem aldık. Sabaha kadar buradayız” dedi.

Bakan Yumaklı: “(Kemer’deki orman yangını) 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi”

Tarım ve Orman Bakanı, Kemer’deki orman yangınına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya Kemer’deki orman yangınına 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildi. Yangının başladığı ilk andan itibaren ‘Ormanın Kahramanları’ cansiparane bir mücadele veriyor. Havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor” ifadelerine yer verdi.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda sampiyonluk maci heyecani biletler icin kuyruk olustu psBz6Bci
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da şampiyonluk maçı heyecanı: Biletler için kuyruk oluştu

Samsun’da Galatasaray’ın şampiyonluk ihtimalinin olduğu Samsunspor-Galatasaray karşılaşmasına taraftarların gösterdiği yoğun ilgi, bilet satış noktalarında uzun kuyruklara neden oldu.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Samsunspor ile Galatasaray, 19 Mayıs Stadyumu’nda cumartesi günü saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. Sezonun bitimine üç hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde bulunan Galatasaray, bu maçta galip gelmesi ya da Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Şampiyonluk ihtimalinin ortaya çıkmasıyla birlikte Galatasaray taraftarları karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, Avrupa kupalarına katılma hedefiyle mücadele eden Samsunspor taraftarları da bilet satış noktalarında sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturdu. Saat 11.00’de satışa sunulan biletler için her iki takım taraftarları kuyruğa girdi.

Samsunspor taraftarları, sahasında Galatasaray’a karşı galibiyet alarak şampiyonluk kutlamalarına izin vermek istemediklerini ifade ederken, sarı-kırmızılı taraftarlar ise takımlarının şampiyonluk yolunda kritik virajı geçmesini beklediklerini dile getirdi.

32 bin kapasiteli 19 Mayıs Stadyumu’nda Samsunspor tribünlerine ayrılan 22 bin 524 biletten yaklaşık 13 bininin ilk bir saat içinde satıldığı öğrenildi.

Samsunspor-Galatasaray karşılaşması cumartesi günü saat 20.00’de oynanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin