blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Annelik içgüdüsü sınır tanımadı: Kangal köpeği şimdi de tavşanlara bakıyor

Tokat’ta daha evvel farklı cins bir köpeği sahiplenen Kangal, bu sefer de tavşan yavrularını sahiplendi. Kangal köpeğinin annelik içgüdüsü görenleri duygulandırdı.
Tokat’ta anneleri ölen 7 Belçika Malinois yavrusunu sahiplenerek annelik yapan Kangal köpeği, artık de annesiz kalan tavşanları sahiplendi. ’Maya’ ismi verilen Kangal köpeğinin annelik içgüdüsü ile tavşanları emzirmesi ve müdafaası görenleri duygulandırdı.

"Annelik içgüdüsüyle tavşan yavrularını sahiplendi"
Maya isimli köpeğin sahibi Hüseyin Bulut, "Doğada otomobille meskene gelirken tavşan yavrularını fark ettim. Kargaların bir şeyleri yediklerini gördüm. Tavşan yavrularının olduğunu fark ettim. Hepsini alıp meskene getirdim. Yavru tavşanlar anne sıcaklığı arıyordu. Maya da daha evvel av ve kurt köpeği yavrularına bakmıştı. Tavşan yavrularına da bakar mı diye düşündük. Kangal köpeklerinin Anadolu beşerinin karakterini yansıttığını biliyordum. Kedi yavrusu ve koyun kuzusuna baktığını biliyorduk. Tavşan bizim için de güzel bir tecrübe oldu. Maya annelik içgüdüsüyle tavşan yavrularını da sahiplendi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da çıkan orman yangını büyümeden söndürüldü

Kastamonu’nun Daday ilçesinde ormanlık alanda çıka yangın, grupların süratli müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Olay, Daday ilçesi Tüfekçi köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, ormanlık alanda bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü takımları sevk edildi. Olay yerine gelen gruplar yangını büyümeden söndürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin