Anne ve Anne Adaylarına ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ Eğitimi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Aralık, 2022 16:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Anne ve Anne Adaylarına ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ Eğitimi

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi çerçevesinde Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından anne ve anne adaylarına eğitim verildi.
Çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi çerçevesinde Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda eğitim düzenlendi. Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, toplumdaki tüm kesimlerin narkotik suçlarla mücadeleye destek vermesinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Madde kullanımı ve uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele faaliyetlerini yürütmek asli olarak Devletimizin ve Teşkilatımızın görevi gibi görülüyor olsa da, aslında bu mücadele top yekûn verilmesi gereken bir mücadeledir. Bizler Türk Polis Teşkilatı, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi uyuşturucu madde kullanımından ve bağımlılıktan koruyabilmek için durmaksızın mücadele etmekteyiz” dedi.
“BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUZ”
Yırtar, teşkilat olarak mücadelelerine gece gündüz demeden durmaksızın devam ettiğini belirterek, “Uyuşturucu ile mücadelede madde bağımlılığının tedavisi ve rehabilitasyonunun öncesinde önleme faaliyetlerinin daha büyük bir öneme sahip olduğu kuşkusuzdur. Asıl olan gençlerimizin uyuşturucu illetine bulaşmasını başlamadan önlemek engellemektir. Bu düşünceden yola çıkarak öncelikli olarak gençlerimizi, annelerimizi ve anne adaylarımızı bilgilendirerek ve bilinçlendirerek uyuşturucu madde bağımlılığından uzak tutmayı teşkilat olarak öncelikli görevlerimiz arasında bildik. Çocuklarımızı korumak, onları uyuşturucu madde bağımlılığından uzak tutmak için, hayatlarının her aşamasında en çok ihtiyaç duydukları şey olan sevgi ve ilgiyi onlardan esirgemeyelim, devletimizin ilgili kurumlarıyla beraber mücadelemizi hep birlikte verelim. Sizlerin ve toplumumuzun tüm kesimlerinin de bu mücadelede bizlere destek olmasını, bu alanda etkili sonuç veren “UYUMA” aplikasyonunu telefonlarınıza indirerek bizimle her an irtibatta olmanızı ve bizlere kılavuzluk etmenizi özellikle rica ediyoruz. İnanıyoruz ki hiçbir aile, hiçbir anne çocuğunun bir bağımlı olmasını asla istemez. Onun içindir ki evlatlarınızı sizler ve teşkilat olarak da bizler asla sevgisiz, ilgisiz ve yalnız bırakmamalıyız. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağımıza yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Karabük Narkotik Suçlarla Mücadele Şube’de görevli Yunus Emre Doğan, “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi çerçevesinde sunum yaptı. 2022 yılı içerisinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde uyuşturucu madde bulunduran veya ticaretini yapan şahıslara yönelik yapılan operasyonlarda 341 şahsa işlem yapıldığı, işlem yapılan şahıslardan 39’unun tutuklandığı, 26 şahıs için adli kontrol kararı alındığı, tüm şahısların adli sürecinin devam ettiği belirtildi. Operasyonlarda 3 bin 701 adet sentetik ecza hapı, 1 kilo 223.33 gram metamfetamin maddesi, 882 gram esrar maddesi, 369,98 gram sentetik kannobinoid (bonzai) maddesi, 210 adet extacy hap, 75 kök Hint keneviri bitkisi, 35 adet captagon, 26,79 gram skunk maddesi, 6,79 gram eroin maddesi, ayrıca çok sayıda uyuşturucu madde içiminde kullanılan bong, puyp, olarak tabir edilen aparatlar ele geçirildiği ifade edildi.
Programa Karabük Vali Yardımcısı Muhittin Güler, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İzzet Açar, Karabük Belediyesi Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Acarlı, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Zekeriya Çoban, polis ve jandarma teşkilatı mensupları, davetliler ve veliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mart, 2026 09:00 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 18.03.2026 14:31
0
0

Karabük Bayrama Hazır, Bayram Namazı 07.25’de

Karabük’te Ramazan  Bayramı ile ilgili yapılan  hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların Bayramı huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için  ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alındı. İlgili birimler 24  saat görevinin başında olacak.

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, 20 Mart Cuma günü Ramazan Bayramı idrak edilecek. Bayram süresince vatandaşların huzur ve güven içinde bir tatil geçirmesi amacıyla Karabük genelinde geniş kapsamlı tedbirler alındı.

Karabük Valiliği koordinesinde; Emniyet, Jandarma, belediye birimleri, sağlık kuruluşları, enerji ve iletişim hizmeti sunan kurumlar tarafından gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, vatandaşların bayramı sorunsuz geçirebilmesi için tüm kurumların görev başında olacağı vurgulandı.

TRAFİK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Bayram nedeniyle artması beklenen şehir içi ve şehirlerarası trafik yoğunluğuna karşı il merkezi ile ilçeler arasında ek trafik düzenlemeleri yapılacak. Otobüs terminali ve tren garında da yoğunluğa karşı ilave önlemler alınacak. Emniyet birimleri şehir merkezinde, Jandarma ekipleri ise sorumluluk alanlarında 24 saat esasına göre görev yapacak.

Eğlence mekanları ve umuma açık alanlar, çevreyi rahatsız etmemeleri için sıkı şekilde denetlenecek. Kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılacak ve gerektiğinde kapanmaları sağlanacak.

SAĞLIK HİZMETLERİ KESİNTİSİZ SÜRECEK

Bayram tatili boyunca hastanelerde nöbetçi doktorlar ve yeterli sağlık personeli görev yapacak. Nöbetçi eczaneler açık tutulurken, ambulans hizmetleri de kesintisiz sürdürülecek. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm planlamaların hazırlandığı bildirildi.

BELEDİYE VE DİĞER KURUMLAR HAZIR

Belediye ekipleri; temizlik, zabıta, itfaiye ve su hizmetlerinde kesintisiz çalışacak. Ayrıca fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odalarıyla iş birliği yapılacak. Belediye otobüslerinin ise bayram süresince geç saatlere kadar hizmet vermesi planlandı.

Elektrik, doğalgaz ve iletişim hizmetlerinde aksama yaşanmaması için ilgili kurumlar gerekli önlemleri alırken, market, manav ve kasaplarda hijyen denetimleri artırılacak.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ AKTİF OLACAK

Bayram boyunca tüm acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezi aktif şekilde hizmet verecek. Vatandaşların, herhangi bir olumsuzluk durumunda 112’yi arayarak ihbarda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Öte yandan, ilçe kaymakamlıklarının da kendi bölgelerinde benzer güvenlik ve hizmet tedbirlerini planladığı ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin