Ankara’da sağanak nedeniyle bazı metro istasyonları hizmet dışı kaldı - Karabük Haber Postası
98 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2024 10:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Ankara’da sağanak nedeniyle bazı metro istasyonları hizmet dışı kaldı

Ankara’da dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak nedeniyle metro hattının Yenimahalle-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında kalan bölümü hizmet dışı kaldı.

Ankara’da dün akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış ulaşımın da aksamasına sebep oldu. Ankara Metrosu Akköprü İstasyonu’nu su basması nedeniyle Yenimahalle-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında seferler yapılamadı.

Elektrik Gaz Otobüs (EGO) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Değerli vatandaşlarımız, Ankara’yı etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle Ankara Metrosu Akköprü İstasyonu’nda su seviyesi yeniden kritik seviyeye yükselmiştir. Bu nedenle Atatürk Kültür Merkezi ve Yenimahalle istasyonları arasında ulaşım ring otobüsleriyle sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, dün metro hatlarında kesinti yaşanması nedeniyle OSB Törekent-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında da seferler yapılamamıştı.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin