Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde başlayarak Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangınına günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başladı.
Yangın, dün saat 12.30 sıralarında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde başlamıştı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler kısa sürede geniş bir alana yayılmıştı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve arazöz sevk edilmişti. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle alevler Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne ve Berçin Çatak Yaylası’na sıçramıştı. Yerleşim alanını tehdit eden alevleri söndürmek için bölgeye 4 helikopter, 23 arazöz, 158 araç ve iş makinesi sevk edilirken, Demirciler köyündeki 123 kişi tedbir amacıyla tahliye edilmişti. Akşam saatlerine kadar helikopterlerle alevlere havadan müdahale edilmişti. Gece havadan müdahaleye ara verilen yangında karadan müdahale sabah saatlerine kadar sürdü. Yerleşim alanlarını tehdit eden alevlerin bir kısmı evlere sirayet etmeden söndürülürken, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı. Bölgede ekiplerin hem havadan hem de karadan alevlerle mücadelesi sürüyor.


Ankara-Bolu sınırındaki yangına günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale başladı
Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.
Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.
AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

