Karabük’te anaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’nun (SMO), Fırat’ın doğusunda PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na ve Mehmetçik’e destek vermek için etkinlik düzenledi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Demir Çocuk Anaokulu öğrencileri ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Ay Yıldızlı Stadyum’da Mehmetçiğe destek vermek amacıyla bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlikte öğrenciler bir araya gelerek Türkiye haritası kareografisi oluştururken, daha sonra Türk bayrağı etrafında toplanan minikler “En büyük asker bizim asker” diye bağırdı.
KBÜ Demir Çocuk Anaokulu Müdürü öğretim görevlisi Mücahit Yuvacı, “Karabük Üniversitesi Demir Çocuk Anaokulu olarak bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğimizin amacı, Barış Pınarı Harekatı’nda var olan Mehmetçiğimize destek vermekti. Burada küçük çocuklarımıza erken çocukluk dönemi itibariyle bu milli ve manevi değerleri kazandırmaya amaçlıyoruz. Bu kapsamda burada etkinlik gerçekleştirdik. Orada harekatta bulunan bütün Mehmetçiklerimize destek olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye konuştu.
Anaokulu öğrencisi Muhsin Kahraman ise Türk bayrağı tutarak selam verdiklerini belirterek, “En büyük asker bizim asker dedik. Buradan Türk askerlerine selam gönderiyorum” dedi.


Anaokulu öğrencileri Mehmetçiği unutmadı
Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:
“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.
Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.


