Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından sunulan “İkinci Üniversite” programlarına giriş imtihansız müracaat ve kayıt süreçleri başladı.
Karabük AÖF Ofisi tarafından yapılan açıklamada, “2023-2024 Öğretim yılı İkinci Üniversite internet müracaat ve kayıt süreçleri 21 Ağustos Pazartesi günü başlayıp 16 Ekim Pazartesi günü sona erecek. İkinci Üniversite öğrencileri, öğrencilik süreçlerinin tamamını online olarak gerçekleştirebileceği üzere 81 vilayette bulunan Açıköğretim Fakültesi Ofislerinde da takviye alabiliyor. Öğrenciler, imtihanlarına 81 vilayetteki 110 imtihan merkezinden birinde ya da 42 ülkedeki istediğiniz bir imtihan merkezinde girebiliyor” denildi.
Ayrıca programla ilgili, “Kariyerinde yükselmek, ilgi duyduğu kısımda okumak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için Anadolu Üniversitesi açık ve uzaktan eğitimde 40 yılı aşan deneyimi öğrencilere kültürel miras ve turizm idaresinden aşçılığa, İdeolojiden Havacılık İdaresine kadar 39 ön lisans ve 21 lisans programı programında okuma fırsatı sunuyor” sözlerine yer verildi.


Anadolu Üniversitesi açıköğretim kayıtları başladı
Atakum’da operasyonda silah ve uyuşturucu ele geçirildi
Samsun’un Atakum ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız silahlar, fişekler ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi, aranan 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda bir ikamette arama yapıldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 157 adet tabanca fişeği, 5 adet şarjör, 50 adet kurusıkı fişek, 0,12 gram esrar maddesi, 0,54 gram taş kokain ve 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Operasyonda, basit yaralama suçundan kesinleşmiş adli para cezası ile arandığı tespit edilen 1 şüpheli hakkında ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından adli işlem başlatıldı.

