KASTAMONU Olukbaşı Sağlık Eğitim ve Turizm Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş. bünyesinde milli ekonomiye hizmet vermeye devam eden Anadolu Tarım ve Hayvancılık İşletmesi, Birinci Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatına layık görüldü. Anadolu Tarım ve Hayvancılık İşletmesi, işletmenin ilgili prosedürlerini yerine getirmesinin ardından 22 Nisan 2016 tarihinde Kastamonu İl Özel İdaresi’ne başvuruda bulundu. Başvuru sonucunda 3 Mart 2016 tarihinde toplanan İl İnceleme Kurulu (Kastamonu İl Özel İdaresi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Devrekani Belediye Başkanlığı ilgili kadro ve sorumlu kişilerinden oluşan topluluk), gerekli denetimleri yerinde yaptı. İl İnceleme Kurulunun, denetim esnasında tespit ettiği bazı eksiklikler nedeniyle Kastamonu İl Özel İdaresi, işletmeye 90 gün süreli geçici ruhsat vererek, bu süre zarfında eksik görülen hususların giderilmesini istedi. Bu süreçte eksiklerini hızla tamamlayan Anadolu Tarım ve Hayvancılık İşletmesi, İl İnceleme Kurulu tarafından yeniden denetime alındı. Yaklaşık 20 kişiden oluşan bir ekiple denetlemeye gelen İl İnceleme Kurulu, gerekli incelemelerin ardından, işletmenin Birinci Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı almaya layık görüldüğüne kanaat getirdi. Ruhsat hazırlanarak Anadolu Tarım ve Hayvancılık İşletmesine teslim edildi.


Anadolu Tarım ve Hayvancılık İşletmesi, Birinci Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı aldı
Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


