Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2016 14:43 tarihinde yayınlandı
0

Anadolu Lisesi Öğrencilerine Eğitim ve Arazi Çalışması

Yenice Anadolu Lisesi idarecilerinin girişimleriyle Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi’nde uzman öğretim görevlisi Yusuf Durmuş, Yenice Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencilerine Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği konulu bir konferans verdi. Anadolu Lisesinde verilen konferansta ülkemizin biyolojik çeşitliliğine ve dünyanın varoluşundan bu yana yaşamın nasıl başladığına ve nasıl değişime uğradığına dair bilgiler verildi. Eğitimin devamında ise öğrencileri biyoloji dersi ile tanıştırmak, alan çalışması yapmak ve ilk baharda doğayı gözlemlemek için Şeker Kanyonunda ekosistemi incelendi. Arazi çalışmasına Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi  Yusuf Durmuş ve biyoloji, edebiyat, rehber ve coğrafya öğretmenleri  öğrencilere eşlik etti.

Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Sadet Yücel çalışmayı şöyle anlatı: “ Bu çalışmanın temeli, bireyin yaşadığı çevreye karşı ilgisini ve sorunlara karşı çözümleyici yaklaşımını arttırabilmek için çevre eğitimini olabildiğince görsel ve uygulamalı yöntemlere dayandırmaktı. Çünkü doğa araştırma açısından bir laboratuvar gibidir ve sulak alanlar birçok ekolojik tanım ve uygulamalar açısından ideal araştırma ortamlarıdır. Bu amaçla Şeker kanyonu çalışma alanı olarak seçilmiştir” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi’nde uzman öğretim görevlisi Yusuf Durmuş: “Karabük Yenice Anadolu Lisesi’nde; konferans ve sonrasında okul yöneticileri, öğretmenler, bir grup öğrenci ile arazi çalışması gerçekleştirdik. Karadeniz’in bu güzel ilçesinde bulunmaktan ve 200 civarında öğrenci ve öğretmen ile tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Göstermiş oldukları misafirperverlik için Yenice Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenlerine çok teşekkür ederim. Yenice Biyolojik zenginlikleri ve coğrafi güzelliğiyle harika bir ilçe. Sizlerin de mutlaka bu güzel ilçemizi ve çevresindeki ormanları ziyaret etmenizi öneririm. Çok güzel kanyonları var. Turizmin gelişmesine yönelik Karabük ili ve yenice ilçesinin tanıtıcı ve yol gösterici faaliyetlerini görmekten mutluluk duydum. En önemlisi birbirinden meraklı öğrenme istekli gençlerle bir gün geçirmek beni son derece mutlu etmiştir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin