Ampute Futbol Şampiyonası Trabzon’da yapılacak - Karabük Haber Postası
ampute futbol sampiyonasi trabzonda yapilacak pKXhyL8m
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Ampute Futbol Şampiyonası Trabzon’da yapılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’da düzenlenecek Ampute Uluslararası Ligi Türkiye Şampiyonası öncesinde kente gelen memleketler arası heyeti ağırladı. Lider Genç, Trabzon’un spor altyapısı ve vizyonuyla bu çeşit tertiplere mesken sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 11-15 Eylül tarihlerinde Trabzon’da yapılması planlanan Ampute Uluslararası Ligi Türkiye Şampiyonası öncesinde Dünya Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Mateusz Widlak, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Lider Yardımcısı Bogusaia Sumolerk, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Altun ve İzzet Soyda Bircan ile Ampute Ulusal Ekipler Sportif Yöneticisi Faruk Kuduban’ı makamında ağırladı. Trabzon’un spor kültürüne vurgu yaparak engelli bireylerin sporla buluşmasının kıymetine dikkat çeken Lider Genç, “7 yıldır Trabzon’da bir ampute futbol ekibimiz var. Bu bizim için son derece değerli. Trabzon zati bir futbol kenti. Belediye olarak dezavantajlı kümelerin spora iştirakini çok önemsiyoruz. Bu nedenle ampute futbol kadromuzu kurduk. İşitme engelliler futbol grubumuz da Ortahisar Belediyesi’nde faaliyet göstermekteydi. Ayrıyeten ferdî atletlerde da önemli başarılarımız var” dedi.

“Dünya Şampiyonası’nı Trabzon’da yapmak arzusundayız”

Başkan Genç, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Ampute futbol ekibimiz klasmanda hayli uygun durumda. Artık daha büyük bir adım atmak istiyoruz. Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nı Trabzon’da düzenlemek isteğindeyiz. Kentimizin buna hem altyapısı hem de ruhu hazır. Trabzon, olimpik seviyede pek çok branşta altyapıya sahip. Sportmenlerin birçok ülkeden kentimize gelmesiyle birlikte bu tertibi en âlâ formda gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Türkiye’nin ikinci sefer konut sahipliği yapacağı bu kıymetli turnuvanın Trabzon’da olması bizleri çok memnun eder.”

Widlak: “Trabzon’un atmosferine hayran kaldık”

Dünya Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Mateusz Widlak da Trabzon’un atmosferine hayran kaldıklarını belirterek, “Şampiyonanın Trabzon’a alınmasının en büyük sebebi, kentin sunduğu sinerji. Kendimizi adeta memleketimizde üzere hissediyoruz burada. Uluslar liginde örnek olmayı hedefliyoruz. Şu an ligde 4 ülke yer alıyor. Ayrıyeten birkaç yıl evvel Trabzonspor’un Süper Lig şampiyonluğu kutlamaları tüm dünyada ses getirdi. Bu yüzden Türkiye Şampiyonası’nın finalini ya da açılışını Trabzonspor’un stadında yapmak istiyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqfqfq 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 08.04.2026 14:19
0
0

BAKAN BEKLENEN MESAJI VERDİ

Karabük’te uzun süredir beklemede olan Endüstri Meslek Lisesi’nin yeniden inşasıyla ilgili süreç, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Alparslan Bayraktar’ın Karabük’e yaptığı ziyaret ile yeniden hareket kazandı.

Karabük’ün köklü eğitim kurumlarından Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin  yeniden inşasıyla ilgili umutlar yeniden yeşerdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaklaşık 3 yıl önce verilen “yeniden inşa” talimatı uzun süre hayata geçirilemezken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Karabük ziyaretinde konuyu yeniden gündeme taşıdı.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ, SÜREÇ TAMAMLANAMADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık üç yıl önce Karabük’e yapılması planlanan çevre yolu çalışmaları kapsamında okulun atölyelerinin yıkımının gündeme gelmesi üzerine, Endüstri Meslek Lisesi’nin yeniden yapılması yönünde talimat vermişti.

O dönemde KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bayraktar’a hitaben verilen bu talimat, kamuoyunda büyük beklenti oluşturmuş ancak çeşitli nedenlerle hayata geçirilememişti.

PROJE HAZIRLANDI, ANCAK RAFA KALDI

Bayraktar’ın ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelen İsmail Demir döneminde konu yeniden gündeme taşındı. Karabük Valiliği tarafından 2025 yılı Ocak ayında yapılan açıklamada, KARDEMİR tarafından hazırlanan projenin sadece Karabük için değil, Türkiye genelinde örnek teşkil edecek nitelikte olduğu vurgulanmıştı.

Açıklamada, çelik konstrüksiyon tekniğiyle inşa edilmesi planlanan yeni okul binasının, ileride yapılacak kamu yapıları için de model olacağı belirtilmiş ve projenin Karabük’ün simgelerinden biri haline geleceği ifade edilmişti. Ancak Demir’in görevden ayrılmasının ardından proje yeniden belirsizliğe sürüklendi.

YENİ YÖNETİMDEN NET TAKVİM GELMEDİ

KARDEMİR’de yönetim değişikliği sonrası göreve gelen Muhammet Ali Oflaz’a yöneltilen “Proje sizin döneminizde hayata geçirilecek mi?” sorusuna net bir takvim verilmedi. Oflaz, projeye tamamen karşı olmadıklarını ifade ederken, “imkanlar çerçevesinde katkı sağlanabileceği” yönünde bir yaklaşım sergiledi. Bu açıklamalar, kamuoyunda KARDEMİR’in projeyi öncelikli gündemine almadığı şeklinde yorumlandı.

BAKAN BAYRAKTAR: “GÜNDEMİMİZDE, YENİLENMESİ ŞART”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Karabük ziyareti sırasında yaptığı açıklama ise sürece yeniden ivme kazandırdı. Bakan Bayraktar, Endüstri Meslek Lisesi’nin yenilenmesinin artık kaçınılmaz hale geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kardemir’i hem Karabük’ü ilgilendiren önemli bir çalışmamız da var. Endüstri meslek lisesinin yenilenmesi konusu gündemimizde. Bu geçmişte benim dönemimde de gündem oldu ama şimdi herhalde daha anlamlı bir hale geldi. Çünkü artık oranın hakikaten tümüyle yenilenmesi gerekiyor. Kardemir inşallah imkanlarını artıracak, o artırdığı oranda da bunları Karabük’e hizmet olarak sizlere hizmet olarak inşallah sunacak

KARABÜK KAMUOYU BEKLENTİLİ

Bakan Bayraktar’ın açıklamaları, uzun süredir beklenen projenin yeniden hayata geçirilmesi yönünde güçlü bir sinyal olarak değerlendirildi. Açıklama, aynı zamanda Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin KARDEMİR tarafından yeniden inşa edileceği yönünde bir “müjde” olarak yorumlandı.

Karabük kamuoyu ise artık somut adımların atılmasını, net bir takvim açıklanmasını ve yıllardır konuşulan projenin hayata geçirilmesini bekliyor. Özellikle sanayi kenti kimliğiyle öne çıkan Karabük’te, modern ve donanımlı bir meslek lisesinin hem eğitim hem de istihdam açısından büyük katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin