Reklam
Reklam
ampute futbol sampiyonasi trabzonda yapilacak pKXhyL8m
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Ampute Futbol Şampiyonası Trabzon’da yapılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’da düzenlenecek Ampute Uluslararası Ligi Türkiye Şampiyonası öncesinde kente gelen memleketler arası heyeti ağırladı. Lider Genç, Trabzon’un spor altyapısı ve vizyonuyla bu çeşit tertiplere mesken sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 11-15 Eylül tarihlerinde Trabzon’da yapılması planlanan Ampute Uluslararası Ligi Türkiye Şampiyonası öncesinde Dünya Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Mateusz Widlak, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Lider Yardımcısı Bogusaia Sumolerk, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Altun ve İzzet Soyda Bircan ile Ampute Ulusal Ekipler Sportif Yöneticisi Faruk Kuduban’ı makamında ağırladı. Trabzon’un spor kültürüne vurgu yaparak engelli bireylerin sporla buluşmasının kıymetine dikkat çeken Lider Genç, “7 yıldır Trabzon’da bir ampute futbol ekibimiz var. Bu bizim için son derece değerli. Trabzon zati bir futbol kenti. Belediye olarak dezavantajlı kümelerin spora iştirakini çok önemsiyoruz. Bu nedenle ampute futbol kadromuzu kurduk. İşitme engelliler futbol grubumuz da Ortahisar Belediyesi’nde faaliyet göstermekteydi. Ayrıyeten ferdî atletlerde da önemli başarılarımız var” dedi.

“Dünya Şampiyonası’nı Trabzon’da yapmak arzusundayız”

Başkan Genç, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Ampute futbol ekibimiz klasmanda hayli uygun durumda. Artık daha büyük bir adım atmak istiyoruz. Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nı Trabzon’da düzenlemek isteğindeyiz. Kentimizin buna hem altyapısı hem de ruhu hazır. Trabzon, olimpik seviyede pek çok branşta altyapıya sahip. Sportmenlerin birçok ülkeden kentimize gelmesiyle birlikte bu tertibi en âlâ formda gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Türkiye’nin ikinci sefer konut sahipliği yapacağı bu kıymetli turnuvanın Trabzon’da olması bizleri çok memnun eder.”

Widlak: “Trabzon’un atmosferine hayran kaldık”

Dünya Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Mateusz Widlak da Trabzon’un atmosferine hayran kaldıklarını belirterek, “Şampiyonanın Trabzon’a alınmasının en büyük sebebi, kentin sunduğu sinerji. Kendimizi adeta memleketimizde üzere hissediyoruz burada. Uluslar liginde örnek olmayı hedefliyoruz. Şu an ligde 4 ülke yer alıyor. Ayrıyeten birkaç yıl evvel Trabzonspor’un Süper Lig şampiyonluğu kutlamaları tüm dünyada ses getirdi. Bu yüzden Türkiye Şampiyonası’nın finalini ya da açılışını Trabzonspor’un stadında yapmak istiyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda bicakli kavga 2 yarali rQXjHLvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin