Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ameliyat Olmak İçin İl İl Geziyor

Gündem Yayın: 19.08.2014 14:49
Yazar:
Ameliyat Olmak İçin İl İl Geziyor

Karabük’te doğuştan çift cinsiyetli olması nedeniyle 26 operasyon geçiren ve 3 ameliyat daha olması gereken Muhammed İsmail Akgül (33), tedavisi için gerekli parayı bulabilmek adına il il geziyor.

Karabük’ün Cumayanı köyünde yaşayan ve doğuştan çift cinsiyetli olarak dünyaya gelen Muhammed İsmail Akgül, çift cinsiyetli olması nedeniyle arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini ve bu nedenle okulu bırakmak zorunda kaldığını anlatarak, “Mahalle ve okuldaki arkadaşlarım çift cinsiyetli olmamdan dolayı benimle alay ediyorlardı. Bana kız oğlan diyorlardı. Ben de bu nedenle ilkokul 4. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım” dedi.
Erkek cinsiyetine kavuşabilmek için 26 kez ameliyat olduğunu vurgulayan Akgül, “Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Araştırma Hastanesi’nde 26 ameliyat geçirdim ancak tam sağlığıma, yani erkek cinsiyetine kavuşmam için 3 ameliyat daha olmam gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Ameliyat olabilmek için her yolu denediğini ancak olumlu bir sonuç elde edemediğini belirten Akgül, “Sağlığıma kavuşabilmem için 3 ameliyat daha olmam gerekiyor. Bunun için de 4 bin 500 TL para lazım ancak maddi durumumuz hiç yok. Babam kalp hastası, annemin ise şeker ve tansiyon rahatsızlığı var. Benim de sol böbreğimde bir kitle mevcut. Üstelik sol ayağımdan da daha önceki tedaviler için parça alınmış. Çalışıp ameliyat paramı çıkarabilmem için yeteri derecede sağlığa sahip değilim. Bu nedenle ameliyat paramı bulabilmek için il il dolaşıyorum. Birçok televizyon programına çıktım. Bana yardımcı olacaklarını söylediler ancak şu sana kadar kimse bana yardım elini uzatmadı” dedi.
Tek isteğinin ameliyat olmak ve erkek cinsiyetine kavuşmak olduğunun altını çizen Akgül, “Bu hayattan kurtulmak istiyorum. Allah kimsenin başına getirmesin. Ailem de perişan bir durumda. Tek istediğim bir an evvel sağlığıma kavuşmaktır. Bu nedenle yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan bana yardım elini uzatmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uluslararası öğrenciler Tokat’ta iş dünyasıyla buluştu

Eğitim Yayın: 01.05.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ve Tokat Teknopark iş birliği ile 2023 yılında hayata geçirilen “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı” faaliyetleri devam ediyor.

Program kapsamında eğitim alan uluslararası öğrenciler, Tokat Teknopark A.Ş. koordinasyonunda ve OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarının katılımıyla, Tokat Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir şirketi ziyaret etti.

Çalışma ziyaretinde öğrenciler; işletmelerin dış ticaret faaliyetlerinin iş hayatındaki uygulamalarını, fabrikadaki üretim süreçlerini yakından gözlemleme ve işletme içindeki operasyonları inceleme şansı buldu. Ziyaret öğrencilerin, kendi ülkelerinde hangi hedef pazar ve müşterileri belirleyebileceklerine ilişkin fikir edinme imkanı da sundu.

Ziyaretin sonunda öğrencilere, 12’den fazla ülkeye ihracat yapan firmanın ürünleri, sektörel tecrübesi, teknolojik altyapısı hakkında detaylı bilgi elde edebilecekleri kataloglar verildi. Fabrika çalışma ziyareti, öğrenciler tarafından teorik bilgilerini, sahadaki yansımalarıyla birlikte yorumlayabilecekleri önemli bir deneyim olarak değerlendirildi.

Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik dış ticaret programları

OKA tarafından Samsun, Çorum ve Tokat illerinde uygulanan Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programları, dış ticaret alanında Bölgede nitelikli insan kaynağı yetişmesine yönelik etkili bir adım olarak değerlendiriliyor. Programlar, uluslararası öğrencileri bireysel kariyer yolculuklarında bir adım öne taşırken, öğrencilerin bölgenin ekonomik kalkınması için önemli bir rol üstlenmelerine de imkân sağlıyor.

OKA’nın 2022 yılında başlamış olduğu Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programlarına Samsun’da 40, Çorum’da 49, Tokat’ta ise 46 uluslararası öğrenci katıldı. Programlar kapsamında uluslararası öğrencilere Temel Dış Ticaret Eğitimi verildi. “Dış Ticaretin Temel Kavramları, İş ve Görev Tanımları”, “Dış Ticaret Kuralları ve Prosedürleri”, “Teslim Şekilleri”, “İstihbarat, Pazarlama Stratejileri” ve “İletişim” konuları işlendi.

2024 yılı Mart ayı itibarıyla tüm illerde öğrenci-firma eşleştirmelerine yoğunlaşıldı. Böylelikle firmaların talepleri doğrultusunda, öğrencilerin kendi ülkelerinde ticari bağlantılar ve güçlü satış kanalları kurması sağlanacak.