blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ambulansların yeni kahramanları: 16 kadın sürücü

SAMSUN (İHA) – Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ambulans sürüş eğitiminde 16 bayan sıhhat çalışanı, hayat kurtarmak için direksiyon başına geçti. Kuvvetli parkurlarda ter döken kursiyer bayanlar, artık acil sıhhat hizmetlerinde etkin olarak ambulans kullanmaya hazır hale geldi.
Tekkeköy Lojistik Depo Tır Parkı alanında gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, bayan kursiyerler siren sesleri eşliğinde dar alanda hareket, acil fren, mahzur aşma ve viraj hâkimiyeti üzere etaplarda sürüş tekniklerini test etti. 12-15 Mayıs tarihleri ortasında sürecek olan eğitim, 6 eğitmen ve 1 ASGE eğitim koordinatörünün nezaretinde yürütüldü.

"Eğitimler bize artı katıyor"
Kursiyerlerden Öznur Kiremitçi, "Eğitmenlerimiz sürüşlerimize katkı sağlamak için büyük uğraş gösteriyor. Bayan ve erkek ayırt etmeksizin hepimiz bu vazifesi layıkıyla yapıyoruz. Eğitimlerin bize büyük artısı oluyor" dedi.
Kursiyer Nurdan Kabakçıoğlu, "Ambulans kullanmak çok farklı bir tecrübe. Yalnızca kendimiz değiliz, içeride hastalar ve takım arkadaşlarımız da var. Trafikte ambulansa yol vermeyenler büyük bir sorun oluşturuyor. Vatandaşlar bunu kendi yakınları üzerinden düşünerek hareket etmeli" tabirlerini kullandı.
Bir başka kursiyer Hasret Çağlar da "Bu parkura birinci sefer girdim, çok heyecan vericiydi" diye konuştu.

"Kadınlarımız artık alanda ön safta"
Eğitimin 3. gününde uygulamalı sürüşleri yerinde izleyen Samsun Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Mustafa Uras, "Buradaki bayan kursiyerlerimiz eğitimlerini muvaffakiyetle tamamladığında artık alanda etkin formda ambulans kullanabilecek. Ambulansa yol verilmesi hayati kıymet taşıyor. Fermuar sistemini uygulamamız gerekiyor. Bayanlarımızın sıhhat hizmetlerinde ön saflarda yer alması gurur verici. Bizim için sürat çok kıymetli ancak birebir vakitte hasta ve grup güvenliği de birincil önceliğimiz" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ocak, 2026 11:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İstihdam ve Mesleki Eğitim Masaya Yatırıldı

KTSO ev sahipliğinde düzenlenen İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı’nda, mesleki eğitim ile iş gücü piyasasının ihtiyaçları ele alındı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, istihdam politikalarının geliştirilmesi ve yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının ele alınması amacıyla “İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz başkanlık yaptı.

Gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış, İŞKUR Şube Müdürü Hüseyin Çalım, KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka ve Eskipazar Organize Sanayi Müdürü Murat Tümen katıldı.

Toplantıda, Karabük İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri tarafından kentte istihdamın artırılmasına yönelik çeşitli başlıklar ele alındı. İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin eğitim planları, mesleki eğitimin istihdamla daha etkin şekilde buluşturulması ve işverenlerin mevcut destek ile teşviklerden daha verimli yararlanmasına imkân sağlayacak uygulamalar değerlendirildi. Ayrıca kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Toplantının sonunda, Karabük’te istihdamın artırılmasına yönelik ortak çalışmaların sürdürülmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi ve iş dünyasına yönelik teşvik mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, toplantıya katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, Karabük’te istihdamın güçlendirilmesi adına KTSO’nun sorumluluk alanına giren her konuda aktif rol almaya devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin