Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 09:01 tarihinde yayınlandı
0

Amatör balıkçıların tehlikeli balık avı

ZONGULDAK ‘ta amatör balıkçılar, metrelerce yüksekliğe aldırış etmeden kayalıklarda olta ile balık avlıyor. Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte amatör balıkçılar, Fener Mahallesi’ndeki kayalıklara akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren oltayla balık avlayan amatör balıkçılar, yüksekliğe aldırış etmeden balık tutuyor. Yüksekliği yer yer 50 metreyi bulan kayalıklardaki balık avı yürekleri ağza getiriyor. Olta ile genellikle istavrit avlayan Ali Şükrü Birinci, “20 seneden beri buradayım. İstavrit ve mezgit avlıyoruz. Akşama kadar 2 ila 2.5 kilogram balık avlıyoruz. Şu anda balık yeni başladı. Mevsimi daha yeni açtı. Buraya alışkınız. Yabancı birisi geldiği zaman duramıyor. Özellikle yağmurda bu taşlar kaygan oluyor. Çok dikkat etmek lazım. En ufak bir dikkatsizlik ölümle sonuçlanabilir. Hep buradayız. Genellikle buraya geliyoruz. Sezonu olduğu zaman bol balık zamanı başka bölgelere giderek de oralardan balık avlıyoruz” dedi. Olta ile balık avladıkları sırada denizden çok sayıda atık madde topladıklarını ifade eden Cengiz Bezir ise, “Pislik oluyor. Çuval, torba, odun, bidon gibi pislikler çıkıyor. Balık yerine bazen bunları avlıyoruz. Burası biraz tehlikeli ama biz alışkınız. Geçen yıl buradan bir arkadaş denize düştü. Dalga aldı onu. Biz de dikkat ediyoruz. Kenara fazla yaklaşmamaya çalışıyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mayıs, 2026 10:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e Gençlik ve Sporda 5 Milyarlık Yatırım

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Karabük’e gençlik ve spor alanında son 24 yılda yaklaşık 5 milyar liralık yatırım kazandırıldığını açıkladı.

Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gençlere yönelik yatırımların hız kesmeden sürdüğünü belirterek, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı gençlerimizdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz” dedi.

Karabük’ün spor altyapısında büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Salt, 2002-2026 yılları arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 68 tesisin hizmete kazandırıldığını söyledi. Kentte 10 öğrenci yurdu, 2 stadyum, 8 spor salonu, 5 gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzu, açık spor alanları ve sentetik futbol sahalarının gençlerin hizmetinde olduğunu kaydetti.

80 BİN SPORCU KARABÜK’TE AĞIRLANDI

Karabük’ün artık ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının önemli merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Salt, yalnızca 2026 yılı içerisinde yaklaşık 7 bin sporcu ve antrenörün kentte ağırlandığını ifade etti.

2002-2026 yılları arasında ise toplam 80 bine yakın sporcu ve antrenörün Karabük’e geldiğini belirten Salt, spor turizminin şehir ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

CİMNASTİK SALONU YAZ AYLARINDA AÇILACAK

Yenimahalle’de yapımı devam eden cimnastik salonunda çalışmaların son aşamaya geldiğini açıklayan Salt, modern tesisin yaz aylarında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

Karabük’te gençlik ve spor yatırımlarının artarak devam edeceğini belirten Salt, gençlerin daha donanımlı ortamlarda eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çalışmaların süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin