Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 09:01 tarihinde yayınlandı
0

Amatör balıkçıların tehlikeli balık avı

ZONGULDAK ‘ta amatör balıkçılar, metrelerce yüksekliğe aldırış etmeden kayalıklarda olta ile balık avlıyor. Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte amatör balıkçılar, Fener Mahallesi’ndeki kayalıklara akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren oltayla balık avlayan amatör balıkçılar, yüksekliğe aldırış etmeden balık tutuyor. Yüksekliği yer yer 50 metreyi bulan kayalıklardaki balık avı yürekleri ağza getiriyor. Olta ile genellikle istavrit avlayan Ali Şükrü Birinci, “20 seneden beri buradayım. İstavrit ve mezgit avlıyoruz. Akşama kadar 2 ila 2.5 kilogram balık avlıyoruz. Şu anda balık yeni başladı. Mevsimi daha yeni açtı. Buraya alışkınız. Yabancı birisi geldiği zaman duramıyor. Özellikle yağmurda bu taşlar kaygan oluyor. Çok dikkat etmek lazım. En ufak bir dikkatsizlik ölümle sonuçlanabilir. Hep buradayız. Genellikle buraya geliyoruz. Sezonu olduğu zaman bol balık zamanı başka bölgelere giderek de oralardan balık avlıyoruz” dedi. Olta ile balık avladıkları sırada denizden çok sayıda atık madde topladıklarını ifade eden Cengiz Bezir ise, “Pislik oluyor. Çuval, torba, odun, bidon gibi pislikler çıkıyor. Balık yerine bazen bunları avlıyoruz. Burası biraz tehlikeli ama biz alışkınız. Geçen yıl buradan bir arkadaş denize düştü. Dalga aldı onu. Biz de dikkat ediyoruz. Kenara fazla yaklaşmamaya çalışıyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin