Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 09:01 tarihinde yayınlandı
0

Amatör balıkçıların tehlikeli balık avı

ZONGULDAK ‘ta amatör balıkçılar, metrelerce yüksekliğe aldırış etmeden kayalıklarda olta ile balık avlıyor. Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte amatör balıkçılar, Fener Mahallesi’ndeki kayalıklara akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren oltayla balık avlayan amatör balıkçılar, yüksekliğe aldırış etmeden balık tutuyor. Yüksekliği yer yer 50 metreyi bulan kayalıklardaki balık avı yürekleri ağza getiriyor. Olta ile genellikle istavrit avlayan Ali Şükrü Birinci, “20 seneden beri buradayım. İstavrit ve mezgit avlıyoruz. Akşama kadar 2 ila 2.5 kilogram balık avlıyoruz. Şu anda balık yeni başladı. Mevsimi daha yeni açtı. Buraya alışkınız. Yabancı birisi geldiği zaman duramıyor. Özellikle yağmurda bu taşlar kaygan oluyor. Çok dikkat etmek lazım. En ufak bir dikkatsizlik ölümle sonuçlanabilir. Hep buradayız. Genellikle buraya geliyoruz. Sezonu olduğu zaman bol balık zamanı başka bölgelere giderek de oralardan balık avlıyoruz” dedi. Olta ile balık avladıkları sırada denizden çok sayıda atık madde topladıklarını ifade eden Cengiz Bezir ise, “Pislik oluyor. Çuval, torba, odun, bidon gibi pislikler çıkıyor. Balık yerine bazen bunları avlıyoruz. Burası biraz tehlikeli ama biz alışkınız. Geçen yıl buradan bir arkadaş denize düştü. Dalga aldı onu. Biz de dikkat ediyoruz. Kenara fazla yaklaşmamaya çalışıyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hastanelere afet eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı hastanelerin hazırlığını artırmak amacıyla “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”ni tamamladı. Üç gün süren eğitime 25 sağlık personeli katıldı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlarda hastanelerin kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla yürüttüğü hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

2026 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Programa, il genelindeki farklı hastanelerden gelen 25 sağlık personeli ve alanında uzman 4 eğitmen katıldı. Üç gün süren yoğunlaştırılmış eğitim boyunca, bir hastanenin afet anındaki yönetim mekanizması ve operasyonel süreçleri teorik ve pratik boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara kritik konularda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bunlar arasında kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları ve kapasite artırımı, hastane afet triyaj alanında yaralıların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması ve yönetimi, bilgi yönetimi ile acil müdahale planının aktivasyonunda doğru ve hızlı veri akışı, tatbikat ve değerlendirme süreçleri yer aldı.

Hastanelerin sadece tıbbi müdahale değil, aynı zamanda lojistik, iletişim ve güvenlik gibi alanlarda da bir bütün olarak afete hazır olmasını hedefleyen bu eğitimle il genelinde HAP uygulayıcı sayısı artırıldı. Eğitim süreci, katılımcıların afet senaryoları üzerine yaptığı grup çalışmaları ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık tesislerinin her türlü olağandışı duruma karşı dirençli ve hazırlıklı olması için eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin