blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’yı fırtına vurdu: Devrilen ağacın dallarını vatandaş kesti

Amasya’da geç saatlerde fırtınanın etkili olduğu anlarda bir evin çatısında yangın çıktı, sokaktaki ağaç ise yola devrildi. Yolu kapatan ağacın dallarını ise hızar motoruyla bir vatandaş kesti.
Edinilen bilgiye göre, Cevizdibi Mahallesi Ömer Hayyam Sokak’ta Hasan Kaya’ya ait evin çatısında yangın çıktı. Fırtınanın etkili olduğu anlarda çatıyı saran alevlere Suluova Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Amasya Şeker Fabrikası itfaiye biriminin de destek olmasıyla birlikte alevler fırtınaya rağmen kontrol altına alınarak söndürüldü.

Devrilen ağacın dallarını hıza motoruyla vatandaş kesti
Fırtına, Hacıhayta Mahallesi Kerkük Sokakta bir ağacı kökünden söktü. Yolu kapatan ağacın dallarını mahalle sakinlerinden Orhan Önder hızar motoruyla kesti. Esnaf olan Önder, itfaiye ekipleri gelmeden ağacın dallarını kesip yolun trafiğe açılmasını sağladı. Önder, “İtfaiyeyi çağırmadım. Yangına müdahale ediyorlardı. Ben ağacı kaldırıp yolu açtım” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
18 Kasım, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 84 Bin 711 Oldu

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Karabük'te Ekim ayı itibariyle motorlu kara taşıt sayısı 84 bin 711 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Ekim ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, Eylül ayında Türkiye genelinde 178 bin 481 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, toplam kayıtlı taşıt sayısı 33 milyon 193 bin 636’ya ulaştı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te bu dönem sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 84 bin 711 olarak kayıtlara geçti.

TÜİK verilerine göre, Karabük’teki taşıtların 47 bin 664’ü otomobil, 10 bin 548’i kamyonet, 3 bin 412’si kamyon, 13 bin 701’i motosiklet, bin 620’si minibüs, 595’i otobüs, 6 bin 808’ini traktör ve 3630’nü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 205 bin 657, Bartın’da ise 68 bin 515 oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin