Amasya’ya mart ayında kar yağdı, çiçekler kar beyazıyla kaplandı - Karabük Haber Postası
amasyaya mart ayinda kar yagdi cicekler kar beyaziyla kaplandi 15bfrPl3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’ya mart ayında kar yağdı, çiçekler kar beyazıyla kaplandı

Amasya’ya mart ayında erken açan ağaçların çiçekleri karla kaplandı.

Amasya’da mart ayında kar yağdı. Erken açan ağaçların çiçekleri, kentin yüksek kısımları, araçlar ve konutların üstü beyaz örtüyle kaplandı. Kış devrinde kar yağışına hasret kalan vatandaşlar o anları cep telefonuyla görüntüledi. Yeşilırmak Nehri’nin kıyısında fotoğraf çektiren Ahmet Özkalay, “Eskiler ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ derlerdi. Çiçekler ise kara yakalandı” dedi. Kar yağışına hasret kaldıklarını anlatan Yusuf Macit, “Şubat ayında vilayet merkezine çok yağmamıştı. Nasip Mart ayınaymış. Çok da hoş görünüyor” diye konuştu. Kurak geçen periyotta yağışla birlikte çiftçilerin yüzünün güleceğini söyleyen Cemal Kaya ise peşinden gelecek beklenen bir çok soğuğun ise meyve ağaçlarına ziyan vermesinden kaygı duyduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 23
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mart, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

İL GENEL MECLİSİ KOLTUĞUNA 3 ADAY!

Karabük İl Genel Meclisi’nde 1 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi AK Parti’de üç adaylı tablo konuşuluyor. 17 üyenin oy kullanacağı seçimde kritik rol, İl Başkanı Ferhat Salt’ın elinde bulunuyor.

Karabük İl Genel Meclisi’nde başkanlık yarışı 1 Nisan’da yapılacak seçimle netleşecek. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olması beklenirken, aynı partiden iki ismin daha adaylığı gündemde. 11 AK Partili üye arasında oyların bölünme ihtimali, gözleri MHP ve CHP’nin 6 üyesine çevirdi. Seçimde anahtar rolün AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından oluşan Karabük İl Genel Meclisi, 17 üyesinin kendi arasında yaptığı seçimle başkanlık koltuğuna Ahmet Sözen’i getirmişti. Ancak şimdi gözler, 1 Nisan 2026’da yapılacak yeni başkanlık seçimine çevrildi. Uzun yıllardır meclisi yöneten Sözen’in koltuğunu koruyup koruyamayacağı merak konusu.

ÜÇ ADAYLI TABLO

AK Parti cephesinde hareketli saatler yaşanıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, Yenice İl Genel Meclis Üyesi Ertan Mısırlı ile Merkez ilçe  İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Okan Kirman’ın da başkanlık için yarışacağı konuşuluyor. Her üç isim de AK Partili üyelerden oluşuyor. Ahmet  Sözen Safranbolu, Ahmet Okan Kirman Merkez, Ertan Mısırlı ise Yenice ilçesinden seçilmiş durumda.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Parti içinde mevcut başkanla devam edilip edilmeyeceği ya da yeni bir isim üzerinde uzlaşı sağlanıp sağlanmayacağı henüz netlik kazanmış değil. AK Parti’nin 11 il genel meclis üyesi arasında yapılması beklenen ön seçim ihtimali kulislerde konuşulsa da, seçime sadece bir hafta kala belirsizliğin devam etmesi dikkat çekiyor. Bu süreçte en kritik rolün AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu değerlendiriliyor.

DENKLEMDE 6 OY KRİTİK ROLDE

Karabük İl Genel Meclisi, toplam 17 üyeden oluşuyor. AK Parti’nin 11, MHP’nin 4, CHP’nin ise 2 üyesi bulunuyor. Sayısal üstünlük AK Parti’de olmasına rağmen, aynı partiden üç adayın çıkması halinde oyların bölünmesi durumunda MHP ve CHP’nin toplam 6 oyunun seçimin kaderini belirleyebileceği ifade ediliyor.

Seçim, meclis üyelerinin kendi arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. Gözler, 1 Nisan’da yapılacak seçim öncesinde özellikle AK Parti cephesinden yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

Bizi sosyal medyadan takip edin