Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2024 20:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da ticari taksi ve otomobilden 7 kaçak göçmen çıktı

Amasya’da polisin durdurduğu bir ticari taksi ve otomobilde 4’ü Afgan, 3’ü Suriye uyruklu toplam 7 kaçak göçmen bulundu. Araç sürücüleri gözaltına alındı.

Ticari taksiden 4 kaçak göçmen çıktı
Amasya’da polisin şüphe üzerine durdurduğu ticari taksiden 4 kaçak göçmen çıktı. Kaçak göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü görevlilerine teslim edilirken, taksi şoförü gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Amasya Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri Amasya’nın Merzifon ilçesinde şüphe üzerine Giresun’dan İstanbul yönüne doğru giden bir ticari taksiyi durdurdu.
Ticari takside yapılan aramada Ağrı’dan yurda giriş yaptıkları ve üzerlerinde sahte kimlik belgesi bulunan Afganistan uyruklu 4 kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenin işlemleri yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Ticari taksi şoförü T.A. ise emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Yakalanacağını anlayınca caminin önüne park etti
Polis ekiplerinin il merkezine bağlı İpekköy’de takip ettiği otomobilde ise yaşları 12, 14 ve 16 olan Suriye uyruklu kaçak çocuk göçmen bulundu. Yakalanacağını anlayınca bir caminin önünde aracı park ederek namaz kılacağını belirtip kaçmaya çalışan Suriye uyruklu sürücü Ahmed El M. gözaltına alındı.
Çocuklar, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Göçmenleri kişi başına 400 dolara anlaşarak Şanlıurfa’dan getirdiği öğrenilen sürücü ise sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 10:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te orman işçilerinin yanına gelen yavru ayı koruma altına alındı

Karabük'te orman işçilerinin yanına gelen yavru ayı koruma altına alındı.

Keltepe mevkiinde çalışan orman işçilerinin yanına yavru ayı geldi. İlk başta annesinin yanında olabileceğini düşünen işçiler yavru ayıya yaklaşmayarak bir süre bekledi. Ancak herhangi bir iz görülmeyince işçilerden biri koruma altına almak istediği yavru ayıyı traktör kabinine aldı. O anlar işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken yavru ayının sevimli halleri tebessüm ettirdi. Bir süre işçilerle birlikte kalan yavru ayı ihbarla bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Sağlık kontrolleri yapılacak olan yavrunun, uygun bir yaban hayatı merkezine götürüleceği öğrenildi.

blank

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.