Amasya’da soğan tarlada 4 lira - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da soğan tarlada 4 lira

Türkiye’nin kıymetli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da kuru soğanın kilosu tarlada 4-6 TL ortasında satılıyor. Soğanın fiyatının bir ay içinde 14 TL’den 4 TL’ye kadar düştüğü belirtildi.

Amasya’da soğan hasadı çok sıcak altında devam ediyor. Bu periyotta turizmde yoğunluğun görüldüğü deniz kıyısındaki kentler başta olmak üzere yurdun dört bir yanına gönderilen kuru soğan, üreticiler tarafından ‘kırmızı altın’ olarak nitelendiriliyor. Bir evvelki yıla nazaran ekim alanı fazla olan soğanda çok yağışların tesiriyle randıman düşüklüğü görüldüğünü belirten soğan üreticisi Oğuz Çelik, “Soğan bu yıl hasat başlarında fiyatıyla biz üreticisini sevindirdi. Şimdiyse düşüşe geçti. Kilosu tarlada 4 TL ile 6 TL ortasında satılıyor” diye konuştu.

“Soğan acı olur”

Kalite istikametinden en tezli soğanın topraklarının rahmetinin de tesiriyle Amasya’da yetiştiğini söyleyen Çelik, “Soğan acı olur. Tatlısı da vardır lakin aslı acı olmasıdır” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta asayis ve guvenlik toplantisi gerceklestirildi bEGjP6xO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta asayiş ve güvenlik toplantısı gerçekleştirildi

Zonguldak’ta Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Alb. Barış Cücen ve İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen’in katılımıyla “Haftalık Asayiş ve Güvenlik Toplantısı” yapıldı.

Toplantıda, il genelinde yürütülen suçla mücadele operasyonları ele alındı. Güvenlik güçlerinin sahadaki çalışmaları ve operasyonel faaliyetleri değerlendirildi.

Vatandaşların huzur ve güvenliğini artırmaya yönelik planlamaların da masaya yatırıldığı toplantıda, alınacak önlemler ve koordinasyon çalışmaları üzerinde duruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin