Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0

Amasya’da soğan tarlada 4 lira

Türkiye’nin kıymetli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da kuru soğanın kilosu tarlada 4-6 TL ortasında satılıyor. Soğanın fiyatının bir ay içinde 14 TL’den 4 TL’ye kadar düştüğü belirtildi.

Amasya’da soğan hasadı çok sıcak altında devam ediyor. Bu periyotta turizmde yoğunluğun görüldüğü deniz kıyısındaki kentler başta olmak üzere yurdun dört bir yanına gönderilen kuru soğan, üreticiler tarafından ‘kırmızı altın’ olarak nitelendiriliyor. Bir evvelki yıla nazaran ekim alanı fazla olan soğanda çok yağışların tesiriyle randıman düşüklüğü görüldüğünü belirten soğan üreticisi Oğuz Çelik, “Soğan bu yıl hasat başlarında fiyatıyla biz üreticisini sevindirdi. Şimdiyse düşüşe geçti. Kilosu tarlada 4 TL ile 6 TL ortasında satılıyor” diye konuştu.

“Soğan acı olur”

Kalite istikametinden en tezli soğanın topraklarının rahmetinin de tesiriyle Amasya’da yetiştiğini söyleyen Çelik, “Soğan acı olur. Tatlısı da vardır lakin aslı acı olmasıdır” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin