Reklam
Reklam
amasyada otomobiller kafa kafaya carpisti 7 yarali 2nqwJqZJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Amasya’da otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Amasya’nın Suluova ilçesinde 2 arabanın baş başa çarpıştığı kazada 1’i ağır 7 kişi yaralandı. Araçlardan birinin savrulduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye nazaran, Eski Çeltek Mahallesi’nde Deniz Koç’un (28) kullandığı 34 KVN 193 plakalı Volkswagen Polo marka araba ile karşı istikametten gelen Niyazi Gobel’in (35) yönetimindeki 05 RE 112 plakalı Volkswagen Passat marka araba baş başa çarpıştı.

Kazada şoförlerin yanı sıra Meltem Merve Urfalı ile öbür arabadaki birebir aileden Fadime (63), Cahit (35), Bilge (35) ve Ayaz Bulut Göbel (4) yaralandı. İtfaiyeciler tarafından araçlardan çıkartılan yaralılar acil sıhhat takımları tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Fadime Gobel’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Çarpışma sonrası arabalardan birinin savrulma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin