Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0

Amasya’da otobüs kazasında ölen 6 kişinin isimleri belirlendi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde devrilen yolcu otobüsünde hayatını kaybeden 6 kişinin isimleri belirlendi. Hilal Çelebi (18), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Durmuş Uysal (45), Urguç Karadayı (51) hayatını kaybetti. Feci kazada yaralanan 35 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza, saat 06.45 sıralarında Merzifon – Çorum kara yolunun 5’inci kilometresinde Çayırözü köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir’den Tokat’ın Erbaa ilçesine giden Kemal Öz (55) yönetimindeki Erova Turizm’e ait 60 ER 907 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu sürüklenerek devrildi. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma, polis, acil sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Cenazeler ise yapılan inceleme sonrası Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Otobüs sürücüsü Öz kazada yaralandı.

Kazayla ilgili Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi alan AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, “Başımız sağolsun. 6 vatandaşımızı kaybettik. İçinde genç kardeşlerimiz. Öğrencilerimiz var. Okulların açılması sebebiyle öğrenci hareketliliğinin karayollarında çok yoğun olduğu bir dönem” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan kavakligil tosyamizin insasi icin calismalarimiz ortak akil anlayisiyla surduruyoruz OjA2lDtw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Kavaklıgil: “Tosyamızın inşası için çalışmalarımız ortak akıl anlayışıyla sürdürüyoruz”

Muhtarlarla bir araya gelerek istişarede bulunan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, muhtarlarla bir araya gelerek ilçede yapılması planlanan projeler ve yatırımlar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi. Tosya Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantıda, ilçenin geleceğine değer katacak çalışmalar masaya yatırıldı. Mahalle ve sokak bazında planlanan projelerin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği buluşmada, muhtarların talep, görüş ve önerileri tek tek dinlenerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Başkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen bu istişareler, ilçemizin geleceğine yön verecek hizmetlerin şekillenmesinde önemli katkılar sunmaktadır” dedi.

Toplantının sonunda Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ünal Yılmaz, ilçeye katkılarından dolayı Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e plaket takdim etti. Başkan Kavaklıgil ise ilçede uzun yıllardır özveriyle görev yapan Şehreküstü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantı, nazik ev sahipliği ve samimi misafirperverlikleri için muhtarlara teşekkür edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin