Amasya’da meslek liselilere simülatörlü elektrikli araç bakım eğitimi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2024 16:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da meslek liselilere simülatörlü elektrikli araç bakım eğitimi

Amasya’da çevre dostu elektrikli araçların bakımı konusunda meslek lisesi öğrencileri ile özel servis çalışanlarına yönelik simülatörlü eğitim düzenlendi.

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Amasya’da elektrikli araç ustası yetiştirme projesini hayata geçirdi. Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi motor bölümü öğrencilerinin yanı sıra şehirdeki özel araç servisi çalışanları da projenin ilk etabı olan eğitime katıldı.

Elektrikli taşıt bileşenlerinin tamamının bulunduğunu simülatörü kullanan kursiyerler sanal ortamda bakım yapabilme deneyimi yaşadı. 21 kursiyer edindikleri bilgileri Türkiye’nin yerli otomobili Togg ile pekiştirme fırsatı da buldu.

Elektrikli araçların bakımı alanında önemli oranda nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde elektrikli araç bakım ve onarımı atölyesini kurmayı hedeflediklerini açıkladı. Yeni nesil eğitim teknolojileriyle mesleki eğitimin kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Türkmen, “Amacımız çocuklarımızın güncel teknolojiyi yakalamalarının yanı sıra gelecekle ilgili hayallerini güçlendirmektir” dedi.

Özel bir araç bakım servisinde çalışan Reşat Batur da, “Herhangi bir arıza olduğunu neye göre işlem yapacağımızı bilmiyorduk. Sadece bakım işini yapanlara değil bu araçları alıp kullanan insanların da eğitim alması gerektiğini gördük” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte subat ayinda 332 konut 33 is yeri satildi uXvESa9p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini yayımladı.

Buna göre, Türkiye genelinde Ocak ayında ilk el konut satışı 37 bin 785, ikinci el konut satışı 86 bin 764 olmak üzere toplam 124 bin 549 konut olarak gerçekleşti.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te Şubat ayında 235’i ikinci el olmak üzere toplamda 332 konut satıldı. İşyeri satışları üzerinden ise 28’i ikinci el olmak üzere toplam 33 iş yeri satışı da gerçekleşti.

Aynı dönemde Zonguldak’ta ise 524 konut, 75 iş yeri, Bartın’da ise 164 konut, 23 iş yerisatışı gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin