Amasya’da kontrolden çıkan otomobil köprüden Yeşilırmak Nehri’ne uçtu: 1 ölü, 1 yaralı - Karabük Haber Postası
amasyada kontrolden cikan otomobil kopruden yesilirmak nehrine uctu 1 olu 1 yarali a57PDQXf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Aralık, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da kontrolden çıkan otomobil köprüden Yeşilırmak Nehri’ne uçtu: 1 ölü, 1 yaralı

Amasya’da kontrolden çıkan otomobil köprüden Yeşilırmak Nehri’ne uçtu. Sulara gömülen otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sürücüsü henüz öğrenilmeyen 26 ER 251 plakalı otomobil, geç saatlerde İstasyon Köprüsü korkuluklarına çarparak Yeşilırmak Nehri’ne düştü. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye, AFAD ve acil sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada Batuhan K. (34) kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başardı. Suya giren dalgıçlar otomobilin yerini belirledi. Halat bağlanan otomobil vinç yardımıyla yukarı çıkartıldı. Otomobilin içindeki Emre Gülsoy’un (29) hayatını kaybettiği belirlendi. Batuhan K. ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Emre Gülsoy’un cenazesi ise yapılan işlemin ardından morga kaldırıldı.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi ile kesob arasinda is birligi alanlari genisletilecek GS5DR68g
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi ile KESOB arasında iş birliği alanları genişletilecek

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Kastamonu Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği arasında yapılan görüşme sonrasında üniversitede öğrenim gören öğrenciler için “İş Akademisi”nin kurulması kararlaştırıldı.

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Kastamonu Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği (KESOB) arasında iş birliği alanları genişletilecek. Kastamonu Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Danışma Kurulunda da yer alan Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yücel Gedik’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede Kandemir ile Yücel arasında kurumlar arasında yapılacak iş birliğinin genel hatları belirlendi. Bu kapsamda, odaya kayıtlı yaklaşık 14 bin 500 üye ve 16 bin 386 iş yerini ilgilendiren eğitim taleplerinin oluşturularak uygun olanların fakülte tarafından karşılanması, fakülte öğrencilerinin işyeri uygulaması ve staj imkanlarının arttırılması için işyerlerinin öğrenci talepleri ile fakülte öğrencilerinin eşleştirilmesi, bölgesel ya da sektörel anlamda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik tez ve proje konularının belirlenerek, sonuçlanan çalışmaların çıktılarının ilgili sektör ile paylaşılması gibi konular ele alındı. Ayrıca kurumlar arasında iş birliği yapılması ve bu sürecin sağlıklı işlemesi için “İş Akademisi” gibi bir iş birliği platformunun kurulmasına yönelik çalışmaların yapılmasına karar verildi.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, ilerleyen dönemde kurulması planlanan “İş Akademisi” gibi bir platformun fakültenin önemli dış paydaşları arasında yer alan Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası gibi iş dünyasının öne çıkan kuruluşlarını da kapsayacak biçimde daha geniş tabana yayılabileceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin